Eurovision 2016: super Σάββατο με show από 10 χώρες και νέα από την Ελλάδα

PHOTO: RAI

Σούπερ Σάββατο για τους φανατικούς του διαγωνισμού της Eurovision καθώς σε 10 χώρες θα λάβουν χώρα show για την διαδικασία της εθνικής τους επιλογής, 3 από τις οποίες* θα επιλέξουν το τραγούδι και τον καλλιτέχνη για τη Στοκχόλμη.

Ο αστερίσκος * παραπάνω αναφέρεται στην Ιταλία, καθώς πρόκειται για ιδιάζουσα περίπτωση. Στην Ιταλία, ο νικητής του Sanremo Festival, απόψε δεν παίρνει αυτόματα το εισιτήριο για τη Στοκχόλμη αλλά θα ερωτηθεί πρώτος/η εάν θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό ενώ το ίδιο ισχύει και για το τραγούδι.

Πάμε πάλι πίσω στα του Σαββατιάτικου μαραθώνιου. Δείτε αναλυτικά και σε ώρες Ελλάδος τι πρόκειται να δείτε απόψε. Για όσους δεν διαθέτουν καλωδιακή τηλεόραση ή τα κανάλια έχουμε φροντίσει να σας δώσουμε τα απαραίτητα links για να τα απολαύσετε online.

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΨΕ

  • Δεύτερος ημιτελικός στην Ουκρανία στις 19:00 – watch here
  • Πρώτος ημιτελικός στην Ουγγαρία στις 20:40 – watch here
  • Δεύτερος ημιτελικός στη Σουηδία στις 21:00 – watch here
  • Τελικός στη Δανία στις 21:00 – watch here
  • Δεύτερος ημιτελικός στη Φινλανδία στις 21:00 – watch here
  • Έκτος προκριματικός στη Λιθουανία στις 21:00 – watch here
  • Τελικός για την επιλογή τραγουδιού στην Ελβετία στις 21:10 – watch here
  • Τελική βραδιά του Sanremo Festival στην Ιταλία στις 21:30 – watch here
  • Πρώτος ημιτελικός στην Εσθονία στις 21:35 – watch here
  • Δεύτερος ημιτελικός στην Ισλανδία στις 22:00 – watch here

ΕΛΛΑΔΑ: INFO ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Στην Ελλάδα τώρα. Σας είχαμε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες ότι οι EuroPond θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διαγωνισμό της Eurovision. Η ΕΡΤ μετά την επίσημη ανακοίνωσή της μας ενημέρωσε πως το συγκρότημα λόγω της τροποποίησης των μελών του συγκροτήματος (ήταν έτσι κι αλλιώς επτά τα μέλη και έπρεπε να γίνουν έξι, συμπεριλαμβανομένης και της αντικατάστασης κάποιων από αυτών) μετονομάστηκε σε ΑRGO.

Για το τραγούδι οι πληροφορίες μιλάνε για Ελληνικό και Ποντιακό στίχο στα κουπλέ: «Την προσφυγιά την έζησα μικρός, κοιτάζω πίσω μα προχωράω μπρος» και για ρεφραίν στα Αγγλικά: «We are the rise of the rising sun, dance with us and have some fun. We are the rise of the rising sun, fight with us for a utopian land».

Η παρουσίαση του τραγουδιού τοποθετείται περί τα τέλη του Φλεβάρη καθώς ολοκληρώνεται η παραγωγή του τραγουδιού αλλά και τα γυρίσματα του επίσημου βίντεο κλιπ.

Μέλη συγκροτήματος Argo: Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι),ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά), συμμετεχουν η Μαρία Elbrus (φωνητικά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΠΕΛΕΞΕ

Καιγια να κλείσουμε όμορφα αυτό το post, σας παρουσιάζω την ολόφρεσκη επιλογή της Αυστρίας για τη Στοκχόλμη, η οποία έγινε χθες το βράδυ. Η Zoë Straub κέρδισε τον υπερτελικό της Αυστριακής επιλογής με ένα γαλλόφωνο ονειρικό – στυλ παραμύθένιο – τραγούδι. Ακούστε το και τα συμπεράσματα δικά σας.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!