Héros de Marie des fleurs: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

06/02/2016

H Αλεξάνδρα Παλαιολόγου είναι η νέα «ηρωίδα» της Marie des fleurs.

Η γνωστή ηθοποιός φωτογραφήθηκε για τη στήλη «Héros de Marie des fleurs» του νέου επετειακού μας τεύχους, που είναι αφιερωμένο στο σύμφωνο συμβίωσης.

Σύμφωνα με τη δημιουργό της (Marie des fleurs):

“Η Αλεξάνδρα φωτογραφήθηκε λίγες μέρες μετά από την ψήφιση του Σύμφωνου Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η σκέψη ήταν να ανατρέψουμε το παλιό κοινωνικό πρότυπο του γάμου, με όλα του τα παρελκόμενα. Ο γάμος ως υπερθέαμα, η σπατάλη, οι εκκλησίες, οι δεξιώσεις, η επίδειξη και η μεγαλομανία να δώσουν τη θέση τους στο νέο ευέλικτο σχήμα του Σύμφωνου Συμβίωσης που τους χωράει όλους, σε μια πιο ανθρώπινη κλίμακα, που συνίσταται από δύο υπογραφές και ένα φιλί. Η Αλεξάνδρα, έχοντας ντυθεί ήδη δύο φορές νύφη, υποστήριξε “φλογερά” την ιδέα μας με τόλμη και σαρκασμό.

Μέσα από το Héros μπορείτε να δείτε γνωστά μας πρόσωπα με έναν εντελώς διαφορετικό – σχεδόν ονειρικό – τρόπο. Οι άνθρωποι που φωτογραφίζουμε είναι πλάσματα αλλόκοτα, υπερβατικά, μυστήρια, απ΄αλλού φερμένα. Απεκδύονται για λίγο την εγκόσμια ταυτότητα και γίνονται αυτό που πάντα ήταν. Ονειρικοί ήρωες του Σαίξπηρ, του Παρατζάνοφ, του Ντέρεκ Τζάρμαν και του Τζακ Σμιθ.

Σκοπός της σειράς Héros είναι να δούμε τους ανθρώπους που γνωρίζουμε μέσα από ένα υπερρεαλιστικό πρίσμα. Να φέρουμε στο φως την αθέατη πλευρά τους. Την ποιητική τους διάσταση. Την ομορφιά, χωρίς την αυταρέσκεια. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και φαντασία…»

Μπορείτε να απολαύσετε την Αλεξάνδρα στο “Marvin’s room” του Scott McPherson στο θέατρο Vault (Παρασκευή- Σάββατο 21:00, Κυριακή 18:00) και στη χειμερινή περιοδεία του “Επάγγελμα πορνη” της Λιλής Ζωγράφου (σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας).

Συντελεστές

Concept-παραγωγή: Marie des fleurs

Φωτογράφος: Αθηνά Λιάσκου

Ηair- Make up: Ρένος Πολίτης

Δείτε τη στήλη στο νέο τεύχος του Antivirus Magazine (σελίδα 27)

[separator type=”thick”]

Οι προηγούμενοι ήρωες

 Φωτογράφος Αθηνά Λιάσκου / Concept-παραγωγή Marie des fleurs
Βασιλική Τρουφάκου/ πατήστε εδώ για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες
mg_8041
Φαίδων Καστρής/ πατήστε εδώ για να δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!