Αυστρία: “Οδηγός Συμπεριφοράς” κατά των διακρίσεων για τους πρόσφυγες

25/01/2016

Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Με πολλούς από αυτούς τους να εγκαταλείπουν το ομοφοβικό, ρατσιστικό και σεξιστικό καθεστώς στη Συρία και το Ιράκ, υπάρχει η ανάγκη να εγκλιματιστούν σε έναν νέο τρόπο ζωής.

Για πρώτη φορά το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην έκδοση ενός «οδηγού συμπεριφοράς» που περιλαμβάνει σε εικόνες τις συμπεριφορές εκείνες που θεωρούνται αποδεκτές αλλά και εκείνες που οδηγούν σε κάποια μορφή ρατσισμού.

Στοχος του οδηγού είναι να περιοριστεί η αύξηση των ομοφοβικών επιθέσεων αλλά και των σεξουαλικών εις βάρος των γυναικών.

“Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα”, μπορεί να διαβάσει κανείς στο φυλλάδιο. «Κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με σεβασμό. Κανείς δεν επιτρέπεται να βλάψει την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των άλλων ανθρώπων. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία προκατάληψη εναντία στην ηλικία, στο φύλο, στη θρησκεία ή στη χώρα προέλευσης. »

Πάνω από την εικόνα των gay ζευγαριών, αναγράφεται: «Οι ομόφυλες ενώσεις επιτρέπονται στην Αυστρία. Οι γυναίκες μπορούν να ζήσουν μαζί με γυναίκες και οι άνδρες μπορούν να ζήσουν μαζί με άνδρες ».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!