Όταν ο David Bowie και ο Alexander Macqueen συζητούσαν για… σεξουαλικότητα

17/01/2016

Ο David Bowie και ο Alexander MacQueen είχαν κάποτε “ανοίξει” μια συζήτηση σχετικά με τη σεξουαλικότητα σε μία κοινή συνέντευξη τους στο περιοδικό Dazed and Confused (1996).

Το περιοδικό πρόσφατα επανακυκλοφόρησε τη συζήτηση των δύο αυτών “LGBT” ειδώλων, στην οποία ο McQueen συζητάει για τον προσανατολισμό του ως gay.

Η εναρκτήρια ερώτηση του Bowie στον σχεδιαστή, ο οποίος πρόσφατα είχε αναλάβει τον οίκο Givencny, ήταν: “Είσαι gay και έχεις πάρει ναρκωτικά;”, ερωτήσεις στις οποίες ο McQueen απάντησε θετικά, χαμογελώντας.

Αργότερα ο Bowie σχολίασε: “Θα έλεγα πως παρατηρώντας τον τρόπο που δουλεύεις, η σεξουαλικότητα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο που σχεδιάζεις…”

Ο McQueen απαντάει:  “Το να συνειδητοποιήσεις προς τα πού αμφιταλαντεύεσαι ή τι σε σοκάρει σε άλλους ανθρώπους και το ποιος στο τέλος της ημέρας θα σε δεχτεί, όταν ψάχνεις για αγάπη. Θα πρέπει να περάσεις μέσα από αυτούς τους διαδρόμους και η απειρία αυτή μπορεί μερικές φορές να σου πάρει τα μυαλά…”

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης, ο Mc Queen σχολιάζει το πως τον έλκυαν αγόρια από την ηλικία των 3 και πώς έχει κάνει το καλύτερο στοματικό έρωτα με έναν πλούσιο Γάλλο αριστοκράτη.

Η συνέντευξη είχε αρχικά κυκλοφορήσει το 1996, ένα χρονο πριν ο McQueen σχεδιάσει το Union Jack παλτό που φορούσε ο Bowie στο εξώφυλλο του αλπουμ του Earthing.

Ευρέως αποδεκτοί σαν δύο από τους ποιο ταλαντούχους και οραματιστές Βρετανούς καλλιτέχνεςς όλων των εποχών, o Mc Queen πέθανε το 2010 και ο Bowie την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!