Το Twitter απαγορεύει τα ομοφοβικά/τρανσφοβικά τιτιβίσματα

04/01/2016

Στην απαγόρευση λογαριασμών που χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, ομοφοβική-τρανσφοβική γλώσσα πρόκεται να προχωρήσει το Twitter.

To διάσημο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τέτοιες “απεχθείς συμπεριφορές”.

«Όπως πάντα υιοθετούμε και ενθαρρύνουμε τις διαφορετικές απόψεις και πεποιθήσεις, όμως θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα σε σχέση με λογαριασμούς που περνούν τα όρια και καταφεύγουν σε κατάχρηση», δήλωσε η Megan Cristina, υπεύθυνη αλήθειας και εμπιστοσύνης της πλατφόρμας.

“Δεν θα πρέπει να προωθείται η βία ή η άμεση επίθεση ή η απειλή ενάντια σε άλλους ανθρώπους με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το φύλο, την ταυτότητα φύλου, τον θρησκευτικό προσανατολισμό, την ηλικία, την αναπηρία ή την ασθένεια…”.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις πολλές κριτικές που έχει δεχθεί το Twitter, σχετικά με τις ελάχιστες δράσεις του για την προστασία των χρηστών που δέχονται κακοποίηση αλλά και για τη μείωση της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις έχει υπό τον έλεγχό του τουλάχιστον 46.000 λογαριασμούς.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι το παράδειγμα της Taylor Alasna, ενός 16χρονου κοριτσιού που αυτοκτόνησε τον περασμένο Απρίλιο, επειδή δεχόταν έντονα τρανσφοβικά σχόλια στο Twitter. Επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα No Homophobes.com, η λέξη ‘faggot’ (χρησιμοποιείται αρνητικά για τα gay άτομα) εμφανίστηκε σε περισσότερα από 34 εκατομμύρια tweets από τον Ιούλιο του 2012.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!