Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: “Μηδενική Ανοχή”

21/12/2015

Η Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ ως μία συλλογικότητα ενεργοποιημένων Πολιτών/ισών καλεί τους/τις ανάπηρους/ες για ενεργή συμμέτοχή στις διεκδικήσεις του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 έξω από τη Βουλή.

Η διεκδίκηση της κοινωνικής χειραφέτησης για εκείνες και εκείνους που βιώνουν ρατσισμό και διακρίσεις είναι αγώνας διαρκείας.

Η αυτονόητη συμπαράσταση/συμμετοχή μας στο κάλεσμα του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος έξω από την βουλή την ώρα που θα συζητηθεί το Σύμφωνο Συμβίωσης αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της εξάντλησης των αποθεμάτων ανοχής έναντι σε ενέργειες που παραβιάζουν κάθε σημείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Συνειδητοποιημένα το συναίσθημα της μηδενικής ανοχής μεταφράζεται σε πράξη όταν διεκδικούμε ΜΑΖΙ την άρση των εμποδίων προασπίζοντας την αξιοπρέπεια για ΟΛΕΣ/ΟΥΣ. Μοναδικό όπλο μας ήταν και είναι η δύναμη της αλήθειας μέσα από την καθολική διεκδίκηση με διευρυμένη κοινωνική αντίληψη. Απέναντι σε συντηρητικές και άκρως φοβικές δημόσιες δηλώσεις ενεργοποιούμε τα ακηδεμόνευτα αντανακλαστικά μας και τονίζουμε πως όταν αυτά εκφράζονται απενοχοποιημένα, ξεκάθαρα και χειραφετημένα, δεν έχουν αντίπαλο.

Να θυμίσουμε λοιπόν στο συντηρητικό ζαλισμένο κοπάδι που κόπτεται για την αρμονική ανάπτυξη των παιδιών και τις ΛΟΑΤΚΙφοβικές κορόνες για την δυνατότητα παιδοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια πως στα κλειστά ιδρύματα της χώρας “ζουν” περίπου 5.000 άνθρωποι με αναπηρία και οι 900 είναι παιδιά. Άνθρωποι που τους/τις εγκατέλειψαν οι ετερόφυλοι γονείς τους διότι δεν πληρούν προδιαγραφές “κανονικότητας” και “πληρώνουν” με τον εγκλεισμό τους τη λογική του “κανονικού” και του “παθολογικού”.

Μοιραζόμαστε την ιστορική στιγμή μαζί με τους συντρόφους/ισσες του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος γνωρίζοντας πως οι διεκδικήσεις είναι αγώνας διαρκείας.
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΑμεΑ : ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!