Πώς ακούγεσαι όταν διαφωνείς με την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

18/12/2015

Έχω ένα γείτονα, τον Γιώργο, που δεν τον πάω καθόλου. Δεν έχει βέβαια κάτι ο άνθρωπος, αλλά εγώ δεν τον πάω. Πρόσφατα έμαθα πως η γυναίκα του είναι έγκυος, και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να με στηρίξετε καθώς μαζεύω υπογραφές για να τους πάρουν το παιδί.

Ο Γιώργος δεν υποστηρίζει το ίδιο κόμμα με εμένα, και δεν ακούει ούτε την ίδια μουσική. Επίσης ο Γιώργος είναι Κριός και οι Κριοί δεν είναι για να μεγαλώνουν παιδιά. Τώρα, θα μου πείτε, δεν πιστεύουν όλοι στα ζώδια. Εγώ όμως πιστεύω, και εγώ είμαι πολύ σημαντικός άνθρωπος, και οι απόψεις μου είναι πολύ σημαντικές, διότι έτσι μου έχει πει ο στενός μου περίγυρος κατόπιν δικής μου πιέσεως.

Η γνώμη μου είναι πιο σημαντική από των άλλων ανθρώπων, κυρίως διότι έτσι νιώθω. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιώργος θα γίνει απαίσιος πατέρας, και θα κάνει το παιδί του να ακούει αυτή τη μουσική που δε μου αρέσει καθόλου, και να ψηφίζει αυτό το κόμμα που απεχθάνομαι (παρότι το ψήφισα κι εγώ μια-δυο φορές, αλλά αυτό ήταν παλιά.)

Κάθομαι και προβληματίζομαι από την αρχή της εβδομάδας. Παραιτήθηκα από τη δουλειά μου για να έχω πιο πολύ χρόνο να το σκεφτώ, ακύρωσα τις εξόδους μου, γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να μην κάνει παιδί ο Γιώργος. Ο Γιώργος, εν τω μεταξύ, ιδέα δεν έχει για αυτό το σχέδιο ηθικής που μου έχει επιβάλει η συνείδησή μου. Όποτε βρισκόμαστε στην αυλή τον χαιρετάω και με χαιρετάει και αυτός, και ομολογώ πως, παρά τις διαφορές μας, είναι πολύ ευγενικός. Τόσο ευγενικός, που καθόλου δεν μπορώ να καταλάβω πως τολμά να θέλει να κάνει παιδί! Δεν είδες κύριε, ότι είσαι διαφορετικός από εμένα; Τι θα πω εγώ στα παιδιά μου, που με ρωτούν συνεχώς για το χάλι σου;

Η δασκάλα των παιδιών μου μου έστειλε χαρτί σήμερα ότι τα παιδιά πρέπει να δουν ψυχολόγο. “Έπειτα από το βαρύ σοκ που υπέστησαν τα τέκνα σας, μαθαίνοντας πως ο Γιώργος θα αποκτήσει παιδί, αδυνατούν να προσέξουν στο μάθημα, κλαίνε όλη μέρα, και έχουν καταβληθεί από μόνιμο τραύμα. Παρακαλείστε να μετακομίσετε μακριά από το Γιώργο ώστε να σώσετε τα παιδιά σας. Με εκτίμηση, η Δασκάλα.”

Η οικογένειά μου κοντεύει να διαλυθεί. Ο Γιώργος δεν έχει ιδέα για το κακό που μου έχει κάνει. Τα παιδιά μου θα χρειαστούν ηλεκτροσόκ για να συνέλθουν. Η γυναίκα μου θέλει να τη φωνάζω Γιώργο. Εγώ είμαι ολημερίς κλεισμένος σε ένα δωμάτιο και σκέφτομαι με ποιο πανούργο σχέδιο θα σώσω την ανθρωπότητα από αυτό το κακό. Σε λίγους μήνες το παιδί θα γεννηθεί, και τότε πάει, τελείωσε! Ο Γιώργος θα είναι χαρούμενος και θα έχει τη ζωή του και δεν θα έχει περάσει το δικό μου θέλω, το οποίο είναι σημαντικότερο από το θέλω του Γιώργου, αφού μου πέφτει δικαιωματικά λόγος να αποφασίζω τι θα κάνει στη ζωή του.

Παρακαλείστε να προσυπογράψετε κι εσείς αυτή τη διαμαρτυρία και να με βοηθήσετε να μην κάνει παιδί ο Γιώργος. Σας υπενθυμίζω το σοβαρότατο λόγο, ο οποίος είναι πως ο Γιώργος δεν ακούει την ίδια μουσική με εμένα και δε συμφωνεί στα πάντα μαζί μου. Μιας και είμαι πεπεισμένος πως έχω πάντα δίκιο σε όλα, ανησυχώ πολύ για το πως μπορεί να αναθραφεί ένα παιδί με αρχές εκτός των δικών μου.

Ευχαριστώ.

CHRISTINA MICHALOU

Γεννήθηκα στο Harrogate, ζω στην Ελλάδα. Διηγήματά μου έχουν βραβευτεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τις Εκδόσεις Πατάκη, την Ευρωπαϊκή Ένωση Επαιδευτικών και το Υπουργείο Παιδείας. Το 2009 εκδόθηκε το πρώτο μου δοκίμιο από τις Εκδόσεις Πατάκη και εν συνεχεία συμμετείχα σε τρεις ποιητικές συλλογές από τις Εκδόσεις Μαίανδρος. Από το 2011 είμαι επίσημο μέλος της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης. Έχω σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία και Μετάφραση, και έχω παρακολουθήσει μαθήματα δημοσιογραφίας στο London School of Journalism και μαθήματα Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Cambridge. Έχω συνεργαστεί με διάφορα μέσα ενημέρωσης (Vice, Lifo, Protagon, Huffington) και επίσης ασχολούμαι με την παραγωγή βίντεο. Βρείτε με στο [email protected] .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!