Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λαϊκό από τη Θετική Φωνή (εικόνες)

15/12/2015

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Λαϊκού Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, από τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων ,ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας, ενώ συμμετείχαν ο Σταύρος Ζαλμάς και ο Γρηγόρης Βαλιαννάτος, καθώς και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο “Λαϊκό” και αντιπρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Αντωνόπουλος.

Σε δηλώσεις του στη huffingtonpost.gr o Γιώργος Τσακαλάκης, στέλεχος της “Θετικής Φωνής”, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε εδώ για να περάσουμε το μήνυμα ότι διεκδικούμε το δικαίωμα στη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζούνε με HIV».

«Οι ελλείψεις αντιρετροϊκών συμβαίνουν την τελευταία διετία αλλά η κατάσταση του τελευταίου διμήνου είναι πρωτόγνωρη. Οι ιδιοι οι γιατροί επιβεβαιώνουν ότι άνθρωποι που πρέπει να λαμβάνουν την αγωγή τους σε καθημερινή βάση, βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα για 10- 20 μέρες χωρίς φάρμακα, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία του, σαν μια ευθεία απειλή για την ίδια τους τη ζωή. Υπογραμμίζω ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα διατίθενται μόνο από τα φαρμακεία (κάποιων) νοσοκομείων- δεν τα προμηθεύεσαι από τα φαρμακεία της αγοράς, επομένως, τώρα οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο. Η λύση που έχουμε προτείνει- δεδομένου ότι το κόστος για τα αντιρετροϊκά φάρμακα είναι μια συγκεκριμένη, απόλυτα ανελαστική δαπάνη, αφού υπάρχει ένα υποδειγματικό μητρώο ασθενών και το κράτος ξέρει επακριβώς πόσοι είναι οι οροθετικοί, πόσοι βρίσκονται σε αγωγή και ποιο είναι το κόστος των φαρμάκων- είναι να εντάξει το συνολικό κόστος σε ένα κλειστό «κωδικό», σε έναν αποκλειστικό λογαριασμό. Αντί αυτού».

Δείτε στιγμιότυπα από τη διαμαρτυρία

Φωτογραφίες από τη σελίδα της “Θετικής Φωνής” στο Facebook

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!