Τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα για τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων

10/12/2015

Με τις ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ασχολήθηκε το πάνελ του “Πρωινού” του Ant1.

Παίρνοντας τον λόγο ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Λιάγκας, υποστήριξε:

«Για μένα δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι που κηρύσσουν το μίσος και τον σκοταδισμό να κρατούν τις θέσεις τους… Ας βγει ο δημοκράτης Αρχιεπίσκοπος, ας καλέσει μια Ιερά Σύνοδο και ας αντιμετωπίσει αυτόν τον άνθρωπο όπως του πρέπει».

“Θα πρέπει να ξεκινήσει ο κ. Αμβρόσιος από την Ιερά Σύνοδο. Να πάει στην Ιερά Σύνοδο και να αρχίσει να φτύνει γύρω του, δεν είναι ανάγκη να κοιτάξει και πολύ…”

“Είναι σε τέτοια παράκρουση ο κύριος που δεν μπορείς να πάρεις το θέμα στα σοβαρά. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι προτρέπει το ποίμνιο, τους πιστούς, να τους φτύσουν, δηλαδή να τους εξευτελίσουν, προτρέπει σε χειροδικία. Δεν με ενοχλεί η γνώμη του. Με ενοχλεί η προτροπή του σε βiα. Αυτό πια ξεπερνά κάθε όριο σκοταδισμού, φασισμού κλπ”.

“Η ομoφυλοφιλiα ούτε αμάρτημα είναι, είναι κάτι που συμβαίνει δίπλα μας, τους αγαπάμε. τους αγκαλιάζουμε. Οι επιστήμονες λένε ότι το 13% των ανθρώπων είναι oμoφυλόφιλoι ή έχουν oμoφυλoφιλικέs τάσεις. Στις τάξεις της εκκλησίας η oμoφυλoφιλiα αγγίζει το 50%. Στις τάξεις δε της Ιεράς Συνόδου είναι γνωστό ότι οι ίδιοι οι Μητροπολίτες αποκαλούν τους συναδέλφους τους με γυναικεία ονόματα… η Λέλα, η Λούλα, η έτσι κι αλλιώς…”

https://youtu.be/vEsObz6_VJw?t=341

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!