Άνθιμος: “Τώρα που καιγόμαστε… συζητούν το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους”

30/11/2015

Με το σύμφωνο συμβίωσης τα έβαλε για μια ακόμη φορά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου, υποστήριξε:

«Τώρα που καιγόμαστε, οι δικοί μας πολιτικοί άρχοντες, συζητούν το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους. Το 85% των ερωτηθέντων είπε όχι στο σύμφωνο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε. Θέλουν, να αλλάξουν αυτό που ισχύει τόσες χιλιάδες χρόνια. Τι προκλήσεις είναι αυτές;

Για τους πρόσφυγες, σύμφωνα με το agioritikovima, δήλωσε:

“Ο πληθυσμός της Ελλάδας θα μειωθεί σε 8,5 εκατομμύρια. Ορισμένοι από την Ευρώπη θέλουν να δημιουργήσουν τέτοια κατάσταση τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες, όπως στην Ιταλία ή αλλού στα Βαλκάνια, για να μείνουν εδώ. Δε θέλουμε να πεθαίνουν. Όχι… Να βρεθεί τρόπος. Δυστυχώς, εμείς έχουμε σοβαρά προβλήματα τα πέντε τελευταία χρόνια. Δεν παραιτούμεθα από το να βοηθάμε. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε πως κάποιοι θέλουν να βάλουν το κακό Ισλάμ στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης. Θα χάσω το μυαλό μου… Οι ευτυχέστεροι πολίτες της Ελλάδας είναι οι μουσουλμάνοι της Θράκης, γιατί τους τα παρέχουμε όλα. Τους έζησα. Παρακαλώ τον υπουργό να αφήσει στο συρτάρι του το σχέδιο για τη σχολή στο ΑΠΘ. Εκεί να σαπίσει».

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!