Σε αυτές τις 10 χώρες μπορούν να σε σκοτώσουν απλώς επειδή είσαι gay

28/11/2015

Είναι τρελό αν σκεφτείς ότι ακόμη και στις μέρες μας υπάρχουν μέρη σε αυτό τον πλανήτη που μπορούν να σε σκοτώσουν επειδή απλά είσαι gay. Σίγουρα, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη (σαν ανθρωπότητα), ώστε αν πετύχουμε μια καθολική ισότητα. Αλλά και πάλι… να φτάσεις στο σημείο να σκοτώσεις για αυτό; Πως είναι δυνατόν;

Δυστυχώς υπάρχει μια πολύ σκληρή πραγματικότητα εκεί έξω για αρκετά LGBTQ άτομα. Για παράδειγμα:

 

Αν είσαι ένας παντρεμένος άνδρας στην Υεμένη και σε πιάσουν στα πράσα σε ομοφυλοφιλικές περιπτύξεις, μπορεί να σε λιθοβολήσουν μέχρι θανάτου. Αν τώρα είναι ανύπαντρος, απλά θα σε μαστιγώσουν και θα σε κλείσουν φυλακή για κανά χρόνο. Για τις γυναίκες η ποινή είναι επτά χρόνια φυλακή!

Στο Ιράν τα πράγματα είναι πιο σκληρά. Η μαρτυρία και μόνο (αληθής ή ψευδής) για ομοφυλοφιλία μπορεί να σε οδηγήσει κατευθείαν στον θάνατο. 

Αν και δεν υπάρχει κάποιος νόμος στο Ιράκ που να θεωρεί την ομοφυλοφιλία αξιόποινη πράξη, πλήθος στρατιωτικοί και τοπικοί “δικαστές” καταδικάσουν gay άτομα και τα σκοτώνουν!

Οι gay άνδρες στη Μαυριτανία λιθοβολούνται (μέχρι θανάτου κι εδώ), οι γυναίκες φυλακίζονται!

Όχι μόνο είναι παράνομο για τα gay άτομα να συναθροίζονται σε κλαμπς, αλλά και σε κάποιες περιοχές της Νιγηρίας ισχύει (και εφαρμόζεται κανονικά) ο νόμος της θανατικής ποινής.

Στο Κατάρ το εξωσυζυγικό σεξ τιμωρείται με θάνατο. Και μιας και οι gay γάμοι είναι παράνομοι, τιμωρείται και το gay sex!

Μαστιγώματα, φυλακή και λιθοβολισμός είναι κάποιες από τις ποινές που επιβάλλει η Σαουδική Αραβία στις “ομοφυλοφιλικές πράξεις”!

Αν και η επίσημη (νόμιμη) τιμωρία για την ομοφυλοφιλία στη Σομαλία είναι η φυλακή, αυτό δεν σταματά αρκετούς δικαστές να “οδηγούν” αρκετά gay άτομα στον θάνατο!

Στο Σουδάν τα πράγματα είναι λίγο τύπου “τρίτη και φαρμακερή”. Σε πιάνουν μία φορά, σε μαστιγώνουν. Σε πιάνουν δυο, σε φυλακίζουν. Αν τώρα σε πιάσουν και τρίτη φορά, τότε σε σκοτώνουν!

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επικρατεί μια σύγχυση για το τι είναι αυτό που πραγματικά τιμωρείται με θανατική ποινή (το συναινετικό gay σεξ ή ο βιασμός). Όπως και έχει, οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη εκτός γάμου απαγορεύεται!

 

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!