Καμπάνια ευαισθητοποίησης σχετικά με το στίγμα στο HIV/AIDS από το Κέντρο Ζωής

27/11/2015

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών πρωτοβουλιών της, η μη κυβερνητική οργάνωση «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ» προχωρά στην υλοποίηση καμπάνιας με τίτλο «ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΘΕΤΙΚΟΣ/Η». Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού σχετικά με το HIV/AIDS και ειδικότερα το κοινωνικό στίγμα που σχετίζεται με αυτό.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, η Μαρία Μπακοδήμου, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών, η Βίκυ Αρβανίτη, η Άννα Κουρουπού, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η Βίκυ Καγιά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Μιχάλης Μουρούτσος, η Καίτη Γαρμπή και ο Παύλος Μάμαλος, ρωτούν τους επιβάτες των μέσων μεταφοράς της Αθήνας από την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Με την συμμετοχή οικείων στο ευρύ κοινό προσώπων, το Κέντρο Ζωής, προσκαλεί τον αποδέκτη του μηνύματος ουσιαστικά να σκεφτεί και να προβληματιστεί για το αν μπορεί ένα οροθετικό άτομο να είναι ενεργό και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς ετικέτες, χωρίς φόβο. Όλοι μαζί συγκροτούμε μια ομάδα που συμβολικά επιχειρεί να παρέμβει με δυναμισμό στη κοινή γνώμη υποστηρίζοντας το τρίπτυχο ενημέρωση – πρόληψη – εκπαίδευση.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης (η οποία αποτελεί προσαρμογή της αντίστοιχης καμπάνιας της γαλλικής οργάνωσης AIDES, που από το 1984 στηρίζει οροθετικά άτομα) επιδιώκει την υπεύθυνη ενημέρωση μέσα από ένα διαφορετικό, περισσότερο βιωματικό τρόπο προσέγγισης. Η λογική και τα μηνύματά της παραπέμπουν στην καθημερινότητα και τις απλές συνήθειες που διαμορφώνουν την κοινωνικότητα αλλά και το πλέγμα των ανθρώπινων σχέσεων.

Δεν επιδιώκει να σταθεί «απέναντι» αλλά «δίπλα», τόσο στο αρνητικό στερεότυπο όσο και στη θετική – αντικειμενική αλήθεια του μηνύματος. Θα προσπαθήσει να απαντήσει σε μια σειρά απλών ερωτημάτων, στην αμφιβολία και την επιφύλαξη που μπορεί η καθεμία και ο καθένας μας να διαμορφώσει απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με HIV ή και AIDS.

Μπορώ να σε φιλήσω, Μπορώ να φέρω στο κόσμο ένα υγιές παιδί; Μπορώ να έχω φίλους δίπλα μου που δεν με φοβούνται;

Για μας η απάντηση είναι θετική, από εσένα ζητάμε απλά να σκεφθείς τη δική σου.

Βάλε stop στο στίγμα. Στήριξε τους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS.

Σύμμαχοί μας στην προσπάθεια αυτή, υποστηρίζοντας την υλοποίηση της εκστρατείας είναι το Solidarity Now, η Mac Cosmetics, η Glaxo SmithKline – ViiV Healthcare και το Antivirus.

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ», είναι η μη κυβερνητική οργάνωση που από το 1991 παρέχει δωρεάν, ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, στους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS, των οικογενειών και των συντρόφων τους. Το Κέντρο ανταποκρίνεται και στις ανάγκες ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού σχετικά με το HIV/AIDS ενώ λειτουργεί χάρη στην πολύτιμη και ακούραστη προσφορά των εθελοντών και επαγγελματιών του, μέσα σε πλαίσια σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και απόλυτης εχεμύθειας. Οι εθελοντές του Κέντρου Ζωής εκπαιδεύονται σε ειδικά σεμινάρια, τα οποία διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Όλες οι δράσεις της οργάνωσης βασίζονται στη πεποίθηση ότι κάθε άνθρωπος έχει τις -σωματικές, ψυχολογικές, πνευματικές- δυνατότητες να έχει μια ολοκληρωμένη και δημιουργική ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ 210 72.57.617, www.kentrozois.gr

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!