Φεστιβάλ Καννών : Και το ΛΟΑΔ βραβείο πάει στο Skoonheid

22/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Η πρώτη Afrikaans ταινία, το ” Skoonheid” , κέρδισε το Queer Palm Award για την απεικόνισή ενός μέσης ηλικίας νοτιοαφρικανικού ατόμου που αγωνίζεται με την ομοφυλοφυλία του.

O Oliver Hermanus, σκηνοθέτης της ταινίας, ο τίτλος της οποίας σημαίνει “ομορφιά” στην αφρικανολλανδική γλώσσα, και η οποία παρουσιάστηκε στην κατηγορία Un certain Regard, κέρδισε το παράλληλο βραβείο για την καλύτερη ταινία που εξετάζει ΛΟΑΔ ζητήματα.

Η ταινία μιλά για την ιστορία του François που ζει μια στενά ελεγχόμενη ζωή με την οικογένειά του στο Bloemfontein και ο οποίος «χάνει το μυαλό του» για τον 23 χρονο γιό ενός φίλου του από το παρελθόν.

Την 64η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ των Καννών προήδρευσε ο Robert De Niro και η οποία πρόκειται να αναγγείλει τα βραβεία, σε μια ειδική τελετή την Κυριακή.

Τα Αφρικάανς (Afrikaans) είναι μια δυτική γερμανική γλώσσα, συγγενής με τα ολλανδικά. Απαντάται κυρίως στη Νότια Αφρική και τη Ναμίμπια και σε μικρότερη συχνότητα και στην Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε και τη Ζάμπια. Λόγω της μετανάστευσης πολλών Αφρικάνερς, υπάρχουν τουλάχιστον επιπλέον 300.000 ομιλούντες τη γλώσσα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ σχετικά μεγάλες κοινότητες συναντά κανείς και στις Βρυξέλλες, το Άμστερνταμ, το Περθ, το Τορόντο και το Όκλαντ. Είναι μία από τις επίσημες γλώσσες της Νότιας Αφρικής, αλλά μετά το τέλος του απαρτχάιντ η χρήση της έχει υποχωρίσει προς όφελος των αγγλικών.

Γεωγραφικά η Αφρικάανς είναι η γλώσσα της πλειονότητας του ενός τρίτου της δυτικής Νότιας Αφρικής (στο Βόρειο και Δυτικό Ακρωτήριο ομιλείται από το 69% και το 58%, αντίστοιχα). Είναι επίσης η κυριότερη γλώσσα στο γειτονικό νότιότερο τρίτο της Ναμίμπια.

Η λέξη Άφρικαανς είναι ολλανδικής προέλευσης και σημαίνει Αφρικανικός. Είναι η γλώσσα που μιλούν οι Μπόερς.

Πηγή : Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!