Τιερί Ανρί: “Φυσικά και δεν αποτελεί πρόβλημα η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο”

28/10/2015

Στο «Sky News» μίλησε ο Τιερί Ανρί και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας στο ποδόσφαιρο. Ένα θέμα που σε μεγάλο βαθμό παραμένει ταμπού και το τελευταίο διάστημα έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης εξαιτίας της φήμης ότι δύο ποδοσφαιριστές αναμένεται να αποκαλύψουν τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

Ο παλιός ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ ήταν ξεκάθαρος και τόνισε πως δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα με αυτό.

“Νομίζω είναι σπουδαίο, είναι πραγματικά σπουδαίο για το άθλημα, πηγαίνουμε μπροστά, είναι σπουδαίο για όλους, για κάθε ανθρώπινο ον”, τόνισε ο Ανρί.

Αν έχεις αυτοπεποίθηση για να το πεις και μετά να ζήσεις με αυτό και να το υποστηρίξεις, τότε κάν’το. Φυσικά και δεν αποτελεί πρόβλημα. Σε τελική ανάλυση, βρισκόμαστε στο γήπεδο για να κάνουμε μια δουλειά ανεξάρτητα με το τι πιστεύουμε ή τι κάνουμε. Αν ήμουν στα ίδια αποδυτήρια με έναν από αυτούς, θα παρέμενε ο συμπαίκτης μου, θα του έδινα την μπάλα και θα τον κοίταζα με τον ίδιο τρόπο ή θα συνεχίζαμε να κάνουμε παρέα έξω. Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι άνθρωποι, οπότε δεν με ενοχλεί καθόλου», δήλωσε ο Ανρί.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!