Καθολική εκκλησία για gay γάμους: Άλλη μια ευκαιρία που χάθηκε

24/10/2015

Μετά από τρεις εβδομάδες ολοκληρώθηκε τελικά η παγκόσμια σύσκεψη των καθολικών επισκόπων με θέμα τη στάση της καθολικής εκκλησίας απέναντι στον θεσμό της οικογένειας. Το κάλεσμα είχε δώσει ο πάπας Φραγκίσκος θέλοντας να ανοίξει τη συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα που προβάλλει η σύγχρονη κοινωνία και σχετίζονται με την οικογένεια. Ανάμεσα σε αυτά και η “γαμήλια ένωση” των ομόφυλων ζευγαριών.

Δυστυχώς όμως το σύνολο των επισκόπων που συμμετείχαν, αγνόησαν για μια ακόμη φορά την υπάρχουσα κοινωνική πραγματικότητα καταλήγοντας στη μη αποδοχή οποιασδήποτε ένωσης ατόμων του ίδιου φύλου. Στο επίσημο έγγραφο μάλιστα που συντάχθηκε αναφέρεται ότι “οι gay γάμοι δεν μπορούν να κριθούν ούτε στο ελάχιστο αναλογικοί με τον γάμο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα”. 

Παρόλα αυτά, τονίζεται ότι τα ομοφυλόφιλα άτομα θα πρέπει να γίνονται σεβαστά και να μην υπόκεινται σε “άδικες διακρίσεις” από την εκκλησία.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!