“Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε coming out ως gay” δηλώνουν ποδοσφαιριστές στη Βρετανία

24/10/2015

Με κεντρικό τίτλο “Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε coming out ως gay” κυκλοφόρησε το εξώφυλλο της βρετανικής εφημερίδας Mirror, αναφερόμενη σε δύο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Premier League.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δυο τους έχουν γνωστοποιήσει στο στενό τους περιβάλλον τους ότι έχουν την δεδομένη στήριξη τόσο των ομάδων τους όσο και της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Όπως δήλωσε πηγή που επικαλείται η εφημερίδα: “Το στίγμα έχει φύγει εντελώς και το κοινό είναι πολύ πιο δεκτικό.

“Σε αυτό το σημείο στο ποδόσφαιρο, το να είσαι gay είναι σχεδόν το τελευταίο σύνορο”

“Ήταν ανέκαθεν ένα μάτσο παιχνίδι και δυστυχώς ίσως περισσότερο από κάθε άλλο άθλημα, και μπορεί να υπάρξει ένας επιθετικός όχλος στις κερκίδες”

“Αλλά τελικά η κατάσταση αλλάζει και όλοι και περισσότεροι άνθρωποι των σπορ είναι ανοιχτά gay”.

Αν το δημοσίευμα έχει βάση, τότε θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου που ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου (Premier League) θα έχουν παραδεχτεί ότι είναι gay.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!