To Σάββατο (31/10) περπατάμε ενάντια στην ισλαμοφοβία

23/10/2015

Περίπατο ενάντια στην ισλαμοφοβία διοργανώνει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου η ομάδα LGBTQ + Allies Against Islamophobia. Το ραντεβού δίνεται στις 16.30, στην Βασιλέως Aλεξάνδρου & Αντήνορος (παρκάκι δίπλα στο Caravel).

Όπως σημειώνει και το σχετικό δελτίο τύπου:

Η Iσλαμοφοβία είναι η νέα μάστιγα που αρχίζει να κυριεύει τη δύση: ο Μουσουλμάνος δεν είναι απλά κάποιος αλλόθρησκος, είναι “ο ξένος που επιζητεί να μας επιβάλει τα αποκρουστικά έθιμά του” αυτός που “θα αλλοιώσει τον πολιτισμό μας και θα στρεβλώσει τις αξίες μας”, ένας εν τέλει “δυνάμει τρομοκράτης”! Κι όπως κάθε φοβία, η Ισλαμοφοβία θρέφει τη βία. Ψυχολογική κατ’ αρχάς, με τη μορφή των διακρίσεων, φυσική κι εγκληματική εν τέλει, όταν δρουν οι ακραίες οργανώσεις, τα τέρατα του σύγχρονου ναζισμού.

Δε θέλουμε μια κοινωνία που αποστρέφεται την ποικιλομορφία. Δε θέλουμε οι φοβίες και το μίσος να κυριαρχούν στον κόσμο που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Θέλουμε αποδοχή, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου θα κυριαρχεί η ειρηνική συμβίωση, η γνώση, η αλληλοκατανόηση κι η αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, απο όποιον τόπο κι αν προέρχονται, όποιο κι αν είναι το θρήσκευμα τους, με οποιαδήποτε ατομικά χαρακτηριστικά, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου.

Για το λόγο αυτό, οργανωθήκαμε ως LGBTQ + Allies Against Islamophobia και από κοινού με σύμμαχες οργανώσεις απ’ το χώρο του LGBTQΙ+ κινήματος καλούμε κάθε δημοκρατικό, ευαισθητοποιημένο άνθρωπο, όλες και όλους όσες και όσους συμμερίζονται τις ανησυχίες και τις επιδιώξεις μας, καθώς και όλες τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήματα, σε ειρηνική πορεία διαδήλωσης των επιδιώξεών μας και ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα της Ισλαμοφοβίας με τίτλο “ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ”, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 16:30, στο Παγκράτι (γωνία Βασιλέως Αλεξάνδρου και Αντήνορος, δίπλα στο ξενοδοχείο Caravel).

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!