Το σύμφωνο συμβίωσης έρχεται (επιτέλους) στην Κύπρο

22/10/2015

Σύμφωνα με την οργάνωση Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου, στη σημερινή κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών και Νομικών αποφασίστηκε πως το Νομοσχέδιο του Σύμφωνου Συμβίωσης θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της κυπριακής Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015!

Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Κώστας Γαβριηλίδης, σε πρόσφατη ανάρτησή του:

“Νιώθω πως υπάρχει πλέον κατανόηση από τα πλείστα επίσημα κόμματα πως αυτό το θέμα πρέπει επιτέλους να λήξει με τρόπο μάλιστα που να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των ζευγαριών ανεξάρτητα από τα φύλα των συντρόφων που τα αποτελούν. 

Νιώθω επίσης πως σε αρκετούς Βουλευτές υπάρχει ευτυχώς η αναγνώριση πως το κράτος δεν πρέπει να έχει λόγο στην προσωπική ζωή οποιουδήποτε Κύπριου πολίτη και πως για αυτό το λόγο πρέπει να γίνονται αποδεκτά ισότιμα τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών. Χωρίς να είναι τέλειο, αλλά τουλάχιστον αρχικά αποδεκτό, στο μεγαλύτερο μέρος του το νομοσχέδιο σέβεται αυτά τα δικαιώματα και είναι σίγουρα ένα πολύ θετικό πρώτο βήμα.

Η άποψη πως το κράτος πρέπει να σέβεται την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή των πολιτών του είναι δεδομένη ευτυχώς πλέον στην Ευρώπη και εκφράζεται ξεκάθαρα, ανάμεσα σε άλλα, και από στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ το οποίο μιλά για τις διάφορες και διαφορετικές αποδεκτές μορφές της σημερινής οικογένειας, χωρίς αυτές να στερούν την αγάπη ανάμεσα στα μέλη της. 

Δεν παύει φυσικά να ανησυχεί και η στάση ορισμένων Βουλευτών οι οποίοι επιμένουν πως η προσωπική αντίληψη που έχουν για τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι ορθότερη των αισθημάτων τρίτων, των αναγνωρισμένων διεθνώς Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και συναφών θεσμών παγκόσμια. 

Είναι ανάγκη να ξεκολλήσουμε από νοοτροπίες του παρελθόντος που μόνο κακό μας κάνουν. Μιλούμε για αγάπη, εκφράζουμε την αγάπη. Πρέπει να ισχύει για όλους. Αστέ τον κάθε Κύπριο, την κάθε Κύπρια να ζήσουν ελεύθερα, όπως αυτοί νιώθουν για τους εαυτούς τους και όπως αυτοί θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους. Αυτό θα μας κάνει όλους, συλλογικά, να ζούμε σε μια πιο καλή, δίκαιη και σωστή κοινωνία!”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!