Η Colour Youth στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

10/10/2015

Στην Ιατρική Σχολή Αθηνών θα βρίσκεται την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου (10:30-15:30) η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Πες το σ’ εμάς», θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική δράση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δυνατότητα καταγραφής περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων με βάση την ταυτότητα/έκφραση φύλου ή/και τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την δωρεάν παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η ενημερωτική δράση υποστηρίζεται από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής (HelMSIC).

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής δράσης, κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα έχει την ευκαιρία να:
• ενημερωθεί για το Έργο «Πες το σ’ εμάς», αλλά και για τ’ άλλα προγράμματα και δράσεις της Οργάνωσης
• να συμπληρώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του,
ώστε να λάβει τις ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες του Έργου (καταγραφή περιστατικού βίας ή διάκρισης, ψυχολογική ή/και νομική υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες)
ή να καταγράψει περιστατικό βίας ή διάκρισης του οποίου ήταν μάρτυρας
• ενημερωθεί για τον Οδηγό του Έργου – διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ – αλλά και για τις μελλοντικές εκδόσεις της Οργάνωσης

Σκοπός του Έργου «Πες το σ’ εμάς» είναι:
• η συγκέντρωση και καταγραφή περιστατικών βίας ή/και διακρίσεων, με βάση την ταυτότητα/έκφραση φύλου ή/και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, από θύματα αλλά και μάρτυρες των περιστατικών αυτών
• η δωρεάν παροχή ψυχολογικής και νομικής υποστήριξης προς τα θύματα των περιστατικών ή/και των διακρίσεων αυτών, από εξειδικευμένους επαγγελματίες
• η εκπαίδευση μελών, επαγγελματικών στελεχών ή/και εθελοντών Οργανώσεων υποστήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, στη διαχείριση τέτοιων περιστατικών
• η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων αλλά και γενικότερα της κοινής γνώμης για το φαινόμενο της ομοφοβίας/τρανσφοβίας.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!