Kαθολικός ιερέας: «Μπορώ να κατανοήσω την παιδοφιλία, αλλά όχι την ομοφυλοφιλία»

09/10/2015

“Μπορώ να κατανοήσω την παιδοφιλία, αλλά όχι την ομοφυλοφιλία”, είπε ο 75χρονος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι La 7, κάνοντας εν συνεχεία μια απίστευτη δήλωση:

“Υπάρχουν δυστυχώς, παιδάκια τα οποία αναζητούν στοργή διότι δεν την βρίσκουν στην οικογένειά τους, και μπορεί και να συναντήσουν κάποιο παπά που να ενδώσει. Το καταλαβαίνω”.

Ερωτηθείς, αν εννοεί ότι ευθύνονται, δηλαδή, τα παιδιά, ο καθολικός κληρικός κούνησε καταφατικά το κεφάλι και απάντησε: «Σε μεγάλο βαθμό ναι».

Μετά από αυτές του τις δηλώσεις, η επισκοπή της πόλης Τρέντο υπογράμμισε πως πρόκειται για μια θέση η οποία εκφράζει μόνον τον συγκεκριμένο ιερέα, ο οποίος και παύθηκε των καθηκόντων του. Στον πατέρα Τζίνο Φλάιμς, παράλληλα, απαγορεύθηκε να κηρύττει τον λόγο του Θεού στους πιστούς.

Στο πρόσφατο ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι «ντρέπεται για τις αμαρτίες των παιδεραστών παπάδων» και πως η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία «πρόκειται να ακολουθήσει την οδό της αλήθειας, όπου και αν αυτή οδηγήσει».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!