Συγκέντρωση ενάντια στις ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις της Θεσσαλονίκης

08/10/2015

Σε συγκέντρωση ενάντια στις ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις της Θεσσαλονίκης, καλεί αύριο η ομάδα Rainbow Attack.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Δύο σοβαρά ομοφοβικά/τρανσφοβικά περιστατικά συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο δίμηνο.

“Καλούμε λοιπόν σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Μνημείο Λαμπράκη (γωνία Ερμού και Βενιζέλου – Θεσσαλονίκη) την Παρασκευή 9 Οκτώβρη στις 9 το βράδυ, για να απαντήσουμε στους ομοφοβικούς και τρανσφοβικούς ότι δε θα μείνουμε άπραγες/οι, αν επιχειρήσουν ξανά τέτοιες επιθέσεις!”

Συγκεκριμένα τα δύο περιστατικά ήταν τα εξής:
Στις 2 Αυγούστου ξυλοκοπήθηκε ζευγάρι ανδρών στη Λέοντος Σοφού. Οι μπάτσοι που κατέφτασαν αργότερα δεν είδαν «σαφή σημάδια κακοποίησης» στους δύο άνδρες. Στο νοσοκομείο οι γιατροί εντόπισαν πληθώρα από μώλωπες και κακώσεις και πρότειναν την άμεση εισαγωγή και των δυο παιδιών προς νοσηλεία…

Στις 17 Σεπτέμβρη δύο τρανς γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν άγρια από δύο 35άρηδες στην περιοχή του Σταθμού. Οι δράστες συλλήφθηκαν και καταδικάστηκαν στο αυτόφωρο σε 17 μήνες φυλάκιση.

…ενάντια σε ομοφοβία, τρανσφοβία
οι αγώνες μας κινούν την ιστορία…

Περισσότερες πληφορίες εδώ

αφίσα Λ.Σοφού Σταθμός τελική

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!