Περαστικοί στη Μαδρίτη καλούνται να μεταφράσουν ομοφοβικό σημείωμα (βίντεο)

02/10/2015

Φτάνοντας στη Μαδρίτη, ένα νεαρό gay ζευγάρι Αμερικανών σταματά κάποιους περαστικούς για να ζητήσει οδηγίες. Συγκεκριμένα, οι δύο τουρίστες ζητούν από τον κόσμο να μεταφράσει ένα σημείωμα που τους έχει στείλει ο ιδιοκτήτης του ξενώνα που έχουν κάνει κράτηση και είναι στα ισπανικά. Από ότι φαίνεται όμως το σημείωμα του ιδιοκτήτη είναι γεμάτο ομοφοβικό μίσος….

“Αν φιλήθείτε ή πιάσετε το χερι του άλλου, όσο είστε στον ξενώνα μου θα φάτε μπουνιά στο πρόσωπο”

“Είναι καλύτερα αν πάτε σε ένα άλλο ξενώνα, γιατί αυτό δεν είναι πολύ καλό” προτείνει ένα κορίτσι που διαβάζει το γράμμα, μη μπορώντας να τους πει τι λέει πραγματικά.

“Μπορείτε να πάτε με αυτό στην αστυνομία, μπορούν να κλείσουν επιχείρησή του” φαίνεται να λέει ένας περαστικός άνδρας στο ζευγάρι. “Αυτό είναι αηδιαστικό”, υποστηρίζει μια άλλη γυναίκα.

Το βίντεο αυτό είναι φτιαγμένο από την LGBT Ομοσπονδία της Ισπανίας και αποτελεί μέρος της εκστρατείας με την οποία καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν ομοφοβικές – τρανσφοβικές απειλές, προσβολές ή επιθέσεις.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!