20.000 ευρώ πρόστιμο στο ΣΚΑΙ για δύο εκπομπές με θέμα το gay σεξ

08/09/2015

esrΠρόστιμο 20.000 ευρώ θα πληρώσει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ για την προβολή δύο επεισοδίων με τίτλο «σεξ με το ίδιο φύλο» και «μερικοί το προτιμούν πιο καυτό» της σειράς ταινιών «Pornucopia» και «Sex and Shopping».

Οι εκπομπές, που είχαν προβληθεί μεταμεσονύχτια (με την ανάλογη σήμανση) τον Ιανουάριο του 2009, είχαν ως αντικείμενο το γύρισμα ταινιών ερωτικού περιεχομένου με πρωταγωνιστές ομόφυλα ζευγάρια.

Το πρόστιμο επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και έκανε δεκτό το Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας την προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το πρόστιμο.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ΕΣΡ έκρινε πως η επίμαχη εκπομπή «δεν έχει την στάθμη που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της τηλεόρασης», αλλά «ούτε ενέχει τον απαιτούμενο σεβασμό στην αξία του ανθρώπου».

Από την πλευρά του, ο τηλεοπτικός σταθμός υποστήριξε ότι οι εν λόγω εκπομπές πραγματεύονται κοινωνικά «θέματα-ταμπού» και αποτελούν παραγωγή που έχει προβληθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, του τηλεοπτικού σταθμού ΗΒΟ, ο οποίος παράγει και ποιοτικά προγράμματα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!