Έρευνα: Οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι bisexual

26/08/2015

Yes-Im-bisexual-not-confused-not-greedyΗ γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πολυπλοκότερη από την ανδρική και μπορεί να αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, οι γυναίκες είναι πιθανότερο να δηλώσουν πως είναι αμφιφυλόφιλες ή «κυρίως ετεροφυλόφιλες», καθώς και να αλλάξουν σεξουαλικές προτιμήσεις μεταξύ των πρώτων ετών από την ενηλικίωσή τους και πριν τα 30 τους χρόνια.

Αντιθέτως, οι άντρες φαίνεται πως είναι πιο σταθεροί και αποφασιστικοί, αφού έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να χαρακτηρίσουν τον εαυτό τους ως «100% ετεροφυλόφιλο» ή «100% ομοφυλόφιλο» – και να διατηρήσουν αυτό τον χαρακτηρισμό στον χρόνο.

Την μελέτη, που παρουσιάσθηκε στο 110o Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Εταιρείας (ASA 2015) το οποίο διεξάγεται στο Σικάγο, πραγματοποίησαν κοινωνιολόγοι από το Πανεπιστήμιο Notre Dame της Ιντιάνα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 5.018 γυναίκες και 4.191 άνδρες από την εφηβεία (ηλικία 16 ετών) έως την νεαρή ενήλικη ζωή (28 ετών), ζητώντας τους να απαντήσουν τρεις φορές στο μεσοδιάστημα σε ερωτηματολόγια για τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους.

Κατά μέσον όρο ήταν 16 ετών όταν πρωτορωτήθηκαν γι’ αυτές, 22 ετών την δεύτερη φορά και 28 ετών την τρίτη, ενώ οι χαρακτηρισμοί που επέλεξαν για να την περιγράψουν ήταν «100% ετεροφυλόφιλοι», «κυρίως ετεροφυλόφιλοι»,«αμφιφυλόφιλοι», «κυρίως ομοφυλόφιλοι» και «100% ομοφυλόφιλοι».

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, οι γυναίκες είχαν τριπλάσιες πιθανότητες από τους άνδρες να αλλάξουν σεξουαλικό χαρακτηρισμό με την ηλικία και αυξημένες πιθανότητες να δηλώσουν αμφιφυλόφιλες.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι «η σεξουαλικότητα των γυναικών είναι πιο ευέλικτη και προσαρμοστική απ’ ό,τι των ανδρών», είπε στο συνέδριο η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Ελίζαμπεθ ΜακΚλίντοκ, επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Notre Dame.

Αυτό ενδέχεται να σχετίζεται και με την εμφάνιση, είπε. «Στη μελέτη μας, οι πιο όμορφες εθελόντριες είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν πως είναι 100% ετεροφυλόφιλες», εξήγησε.

«Αυτό ίσως σημαίνει πως οι γυναίκες που εξ αρχής έχουν μεγάλη επιτυχία στο αντίθετο φύλο, όπως είναι το κοινωνικώς αναμενόμενο, μπορεί να μην εξερευνήσουν ποτέ την δυνητική ερωτική έλξη τους με τις άλλες γυναίκες και έτσι θεωρούν ότι δεν υπάρχει».

Οι άντρες, από την πλευρά τους, «ελκύονται λιγότερο συχνά και από τα δύο φύλα, επομένως κατά μία έννοια έχουν λιγότερο ευέλικτη σεξουαλικότητα», συνέχισε η δρ ΜακΚλίντοκ.

«Επιπλέον όταν ένας άντρας αποφασίσει ότι τον ελκύει ένα φύλο, οι ερωτικές ευκαιρίες λίγο επηρεάζουν την σεξουαλική προτίμησή του».

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!