Η Επιτροπή των δικαιωμάτων για τους μη-ετεροφυλόφιλους απορρίπτεται από το σλοβάκικο υπουργικό συμβούλιο

14/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Μια πρόταση για τη σύσταση μιας ειδικής επιτροπής, η οποία θα υποστήριζε τα δικαιώματα των μη-ετεροφύλων πολιτών απέτυχε να περάσει από μια ενιαία ψηφοφορία στην κυβερνητική σύνοδο στις 11 Μαΐου. Το υπουργικό συμβούλιο επίσης δεν ενέκρινε μια αλλαγή στη θέση του κυβερνητικού Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, των εθνικών μειονοτήτων και της ισότητας των φύλων. Η απορριφθείσα επιτροπή θα ήταν μόνιμο συμβουλευτικό όργανο στο υπουργικό συμβούλιο, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις εθνικές μειονότητες, Rudolf Chmel, ως πρόεδρός της.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έδειξαν ότι ο πρωθυπουργός Iveta Radičová από τη σλοβάκικη δημοκρατική και χριστιανική ένωση (SDKÚ) που ψηφίσε για την πρόταση, καθώς επίσης και όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και από τους υπουργούς από το χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα (KDH) ενώ μερικοί συνάδελφοι του Radičová δεν υποστήριξαν το μέτρο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός εργασίας Jozef Mihál (SaS) είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ωθήσει το θέμα για τη δημιουργία της επιτροπής προς το παρόν λόγω της θέσης που παρουσιάζεται από τα κόμματα KDH και SDKÚ.

” Οπουδήποτε αλλού στην αναπτυγμένη Ευρώπη οι μειονότητες αυτού του τύπου έχουν την αντιπροσώπευσή τους στα κρατικά όργανα για τα δικαιώματά τους. Είναι λυπητερό να βλέπω τη Σλοβακία έξω από τον κύκλο αυτών των χωρών, ” δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Daniel Krajcer.

Ο Υπουργός εσωτερικών Daniel Lipšic (KDH) βλέπει τα πράγματα διαφορετικά. « Αντίθετα με τους συναδέλφους μου από το SaS, δεν πιστεύω ότι η Σλοβακία χρειάζεται ομοφυλοφιλικούς γάμους, καθώς ο γάμος εκτιμάται από την κοινωνία όχι επειδή το παντρεμένο ζευγάρι είναι ετεροφυλόφιλο, αλλά επειδή στο γάμο υπάρχει η δυνατότητα για τη δημιουργία της οικογένειας, η οποία επιτρέπει στην κοινωνία να επιζήσει, ” δήλωσε ο υπουργός συνεχίζοντας « αυτό δεν είναι η περίπτωση με τα ομοφυλοφιλικά ζεύγη».

«Η απόφαση αποτελεί επιστροφή στο παρελθόν και η απογοήτευση είναι μεγάλη» δήλωσε η Romana Schlesinger, πρόεδρος του Queer Leaders Forum (QLF) προσθέτοντας ότι με την απόφαση ενάντια στη δημιουργία του συμβουλίου, η κυβέρνηση έχει θέσει ένα προηγούμενο – αναφέροντας « η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για προτάσεις που εκδίδονται από τα συμβουλευτικά όργανά της, από το Συμβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις μειονότητες και τη ισότητα των φύλων.»

Πηγή : Slovak Spectator

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!