Το μήνυμα του Ομπάμα στον πρόεδρο της Κένυας: “Οι διακρίσεις εις βάρος των gay είναι λάθος”

27/07/2015

barack_obama_uhuru_kenyattaΤο μήνυμα ότι η Κένυα πρέπει να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα και να σταματήσει τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού μετέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στα πλαίσια της τριήμερης επίσκεψής του στη χώρα!

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το Σάββατο με τον πρόεδρο της Κένυας, Uhuru Kenyatta, αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο Ομπάμα είπε ότι είναι «αναμφισβήτητη» η υποστήριξή του στην ιδέα ότι οι άνθρωποι που “αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο και κακοποιούνται εξ αίτιας του ατόμου που αγαπούν είναι λάθος

Πιστεύω στην αρχή της ίσης μεταχείρισης ανθρώπων σε σχέση με το νόμο, ότι όλοι είναι άξιοι της ίσης προστασίας από τον νόμο, ότι το κράτος δεν πρέπει να εισάγει διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους,”

Ο Kenyatta, ωστόσο φαίνεται να μην αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του θέματος, μιας και στη ίδια συνέντευξη υποστήριξε:

“Είναι γεγονός ότι η Κένυα και οι Η.Π.Α μοιράζονται τόσες πολλές αξίες: κονή αγάπη για δημοκρατία, επιχειρηματικότητα, οικογενειακές αξίες. Αυτά είναι κάποια πράγματα που μοιραζόμαστε. Αλλά υπάρχουν και κάποια άλλα που πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν μοιραζόμαστε και που η κουλτούρα και οι κοινωνίες μας δεν δέχονται…”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!