Μείωση της πιθανότητας μετάδοσης του ιού HIV σε ζευγάρια, αποδεικνύει μια νέα επιστημονική έρευνα

14/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Πριν λίγες μέρες το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μιας έρευνας, στην οποία συμμετείχαν άτομα, θετικά στον ιό HIV.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όταν τα άτομα με HIV κάνουν σωστή χρήση των αντιρετροϊκών φαρμάκων, ο κίνδυνος να μεταδώσουν τον ιό, στον ερωτικό τους σύντροφο μπορεί να μειωθεί έως και 96%.

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 1700 ζευγάρια απ’ όλο τον κόσμο, όπου ο ένας από τους δυο ήταν HIV θετικός. Στόχος της έρευνας ήταν να αξιολογηθεί το όφελος χρήσης των φαρμάκων, τόσο για το άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό HIV, όσο και για τον ερωτικό του σύντροφο.

Όπως λέει ο Δρ. Μίρον Κοέν, “Είναι η πρώτη κλινική έρευνα που αποδεικνύει επιστημονικά πως τα HIV θετικά άτομα μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού στον ερωτικό τους σύντροφο, αν ξεκινήσουν νωρίτερα την χρήση των αντιρετροϊκών φαρμάκων.”

Στην έρευνα συμμετείχαν μόνο άτομα που ο αριθμός των CD4 Τ-λεμφοκυττάρων στο αίμα τους ήταν μεταξύ 350-550 ανά κυβικό χιλιοστό, μιας και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δεν δικαιούνται άμεσης θεραπείας με αντιρετροικά φάρμακα.

Περισσότερα για την έρευνα μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο δελτίο τύπου του οργανισμού, HIV Prevention Trials Network.




Δες και αυτό!