Ο Κωνσταντίνος Τζούμας στο τελευταίο τεύχος του antivirus

30/06/2015

Στιγμιότυπο 2015-06-30, 1.09.19 μ.μ.Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Κωνσταντίνος Τζούμας στο τελευταίο τεύχος του antivirus. Με αφορμή τη συμμετοχή του στο έργο “Κ.Π. Καβάφης Αυτοβιογραφούμενος”, ο ίδιος μίλησε για την τέχνη, την κοινωνία, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, εκφράζοντας παράλληλα και την άποψη του για τους gay γάμους!

Λόγω καλλιτεχνικής συναναστροφής έχω πολλούς φίλους gay. Έχω περάσει πάρα πολλές ώρες μαζί τους, ήμουν σε gay γκέτο, η ζωή μου είχε κατά καιρούς προτιμήσεις ανδρικές. Δεν είχα ποτέ θέμα. Έχω ένα χιούμορ, ας το πούμε έτσι, που δεν θα μου επέτρεπε να συμβιώσω ούτε με άνδρα ούτε με γυναίκα. Μου αρέσει να περνάω ωραία με παρέες, αλλά να φτάσω σε σημείο να κάνω έναν γάμο δεν με απασχολεί. Όχι ότι το βλέπω κακό, ίσα ίσα. Ξέρεις ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι gay σημαίνει μια τρελή που ντύνεται κάπως και ξεσαλώνει. Όχι, υπάρχουν ένα σωρό προσωπικότητες, όπως όλοι μας. Παρατηρώ εδώ και χρόνια, ότι πάρα πολλά αγόρια που κάνουν παρέα μεταξύ τους, τους αρέσει να είναι ζευγάρι. Δεν τους ενδιαφέρει να ξεσαλώνουν δεξιά και αριστερά. Και ως εκ τούτου, όταν περνάς με έναν άνθρωπο χρόνο μαζί υπάρχουν κανόνες. Κάτι πρέπει να γίνει και με τη διαχείριση των οικονομικών, της καθημερινότητας κλπ. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί αυτό είναι ένα κεφάλαιο που αγνοούμε. Φυσικά η κάθε φυλή, οφείλει τα δικαιώματά της να τα κυνηγάει. Πολύ καλά κάνουν. Το γεγονός ό,τι δεν πέρασε από το δικό μου το μυαλό να παντρευτώ έναν άνδρα δεν σημαίνει ότι κάποιος άλλος που θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, εγώ θα έπρεπε να είμαι απέναντί του αρνητικός. Σημασία έχει να έχουμε να κάνουμε με ευχαριστημένους ανθρώπους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Τζούμα στο antivirus (σελ. 24-25)

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!