Ουγκάντα : Σήμερα η συζήτηση για το ομοφοβικό σχέδιο νόμου

13/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Oι νομοθέτες της Ουγκάντα, θα συζητήσουν το πιθανότερο σήμερα Παρασκευή 13 Μαίου 2011, το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου το οποίο τιμωρεί με θάνατο τους ομοφυλόφιλους, παρά τη διεθνή κριτική και κατακραυγή.

«Πιστεύω ότι θα συζητηθεί σήμερα, διότι πρόκειται για παλαιό σχέδιο νόμου» δήλωσε σε ξένα πρακτορεία η Helen Kawesa, εκπρόσωπος τύπου του κοινοβουλίου της Ουγκάντα.

Η Kawesa είπε ότι το ομοφοβικό σχέδιο νόμου είναι το τελευταίο στο πρόγραμμα, αλλά ο συντάκτης του μπορεί να επιλέξει να του δώσει πρωτεραιότητα και να συζητηθεί νωρίτερα.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας, ο πρόεδρος της χώρας Museveni δε μπορεί να ακυρώσει την ψήφιση του σχεδίου νόμου. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το καθυστερήσει. Αυτό βέβαια που θα μπρούσε να κάνει είναι να ζητήσει να το κάνει ο βουλευτής ο οποίος το έφερε στο κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009 και αποτελεί αντικείμενο αυξανόμενης διεθνούς καταδίκης. Ήδη οι Η.Π.Α, η Αυστραλία, η Ευρωπαική Ένωση και πολλές χώρες έχουν δηλώσει ότι η ψήφιση του, μπορεί να αποτελέσει λόγο για αλλαγή των σχέσεων των χωρών τους με την Ουγκάντα.

Το antivirus θα σας ενημερώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας για οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα. Οι ειδήσεις που μας έρχονται δεν είναι συγκεκριμένες μιας και επικρατεί μια τεράστια σύγχηση στις εξελίξεις.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!