Κύπρος: Αντιδράσεις για ομοφοβικό παραλήρημα βουλευτή

31/05/2015

poustara1Την Πέμπτη η κυπριακή Βουλή ψήφισε την τροποποίηση του ποινικού κώδικα με την οποία αποτελεί ποινικό αδίκημα η υποκίνηση βίας και μίσους εναντίον ατόμων με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Ανάμεσα στις ενστάσεις που διαπιστώθηκαν από μέλη του κοινοβουλίου, ακούστηκαν απόψεις και θέσεις που δεν συνάδουν όχι με βουλευτή, αλλά ούτε με πολίτη οποιασδήποτε χώρας που ζει στο 2015.

Ο Βουλευτής Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας ανέφερε πως ο νόμος είναι πολύ γενικός, πράγμα που προκαλεί εντύπωση, σημείωσε: “ούτε στην Ταγκανίκα δεν περνά τέτοιος νόμος”. Ως εδώ όλα καλά, μέχρι ο Κύπριος πολιτικός να μιλήσει για το θέμα λέγοντας τα εξής: “Μέχρι πρόσφατα η παρά φύση συνουσία ήταν ποινικό αδίκημα” και πρόσθεσε “φθάσαμε στην εποχή που η παρά φύση συνουσία πρέπει να παίρνει βραβείο”. Μάλιστα ο βουλευτής δεν σταμάτησε εκεί τη ρητορεία που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να τον περιλαμβάνει στο γράμμα του νόμου που μόλις είχε ψηφιστεί. Σημείωσε πως η ποινικοποίηση της έκφρασης επικρατεί σε ακραία δικτατορικά καθεστώτα και έκανε την αμίμητη δήλωση: “δεν πρέπει να νομίζουν (τα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας) ότι στρεφόμαστε εναντίον τους επειδή έχουν χούγια”.

Τα σχόλια του προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και κύμα διαμαρτυριών.

πηγή: koutipandoras.gr

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!