Παρίσι : Οφείλουμε να τιμήσουμε τους ομοφυλόφιλους που καήκαν στην πυρά

13/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Στις 4 Ιανουαρίου 1750 στις 23:30 το βράδυ, στη γωνία των οδών Montorgueil και Saint-Sauver στο Παρίσι, ο Bruno Leonoir, τσαγκάρης 20 ετών και ο Jean Diot, υπηρέτης 40 ετών συνελήφθησαν λόγω της ομοφυλοφιλίας τους.

Φυλακίστηκαν στην φυλακή του Châtelet,ενώ η δίκη καθώς και η ποινή τους, μας δίνουν τη σκληρότητα της δικαιοσύνης με την οποία ήταν αντιμέτωποι οι γάλλοι ομοφυλόφιλοι την εποχη του Γαλλικού διαφωτισμού.

Ειδικότερα, ο καθένας εκ των δύο ανδρών καταδικάστηκε, με πλήρη κατάσχεση της προσωπικής τους περιουσίας και με ποινή σε θάνατο και ειδικότερα δημόσιο θάνατο στην πυρά στην place de Grève και διασπορά των σταχτών τους.

Ο Bruno Lenoir και ο Jean Diot καήκαν ζωντανοί σε δημόσια εκτέλεση, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου του ίδιου έτους στις 5 μ.μ. λόγω της ομοφυλοφιλίας τους. Πρόκειται για το τελευταίο ζευγάρι που πέθανε στη Γαλλία για αυτό τον λόγο.

Αυτό το εμβληματικό γεγονός, με μεγάλη σημασία στη μακρά ιστορία της ομοφοβικής καταστολής, ο Ian Brossat, εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιου και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας και της αριστεράς επιθυμεί να το τιμήσει. Για αυτό το λόγο, ζήτησε από το δήμο, να μετονομαστεί ένας δρόμος στη μνήμη των δύο ανδρών ή να τοποθετηθεί ειδική πλάκα για να θυμίζει αυτό το ιστορικό γεγονός. Πρόκειται για «ἐνα καθήκον μνήμης, γνωρίζοντας ότι η ομοφοβία συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και σήμερα στο Παρίσι και είναι απαραίτητη η καταπολέμιση της με τα όπλα τα οποία διαθέτουμε»δήλωσε ο εκλεγμένος με την αίτηση του.

Πηγή : e-licco.com

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!