Ξεκίνησε το δημοψήφισμα για τους gay γάμους στην Ιρλανδία

22/05/2015

Pro-gay-marriage-referend-007Άνοιξαν σήμερα στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος) στην Ιρλανδία οι κάλπες για το δημοψήφισμα για τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου.

Περισσότεροι από 3,2 εκατομμύρια Ιρλανδοί καλούνται να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα αυτό αν τάσσονται υπέρ της τροποποίησης του Συντάγματος ώστε να επιτρέπει «τον γάμο μεταξύ δύο προσώπων, αδιακρίτως φύλου» με τις κάλπες να παραμένουν ανοιχτές ως τις 22:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος). Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένεται να γίνει γνωστό αύριο, Σάββατο, το απόγευμα.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΝΑΙ θα επικρατήσει και η Ιρλανδία θα γίνει η πρώτη χώρα που θα εγκρίνει την ισότητα των γάμων μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία. Όπως επισημαίνει όμως ο Εκόνομιστ, η διαφορά μπορεί να είναι μικρότερη του αναμενόμενου, καθώς ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή αναποφάσιστοι.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!