Ηράκλειο: ο δήμος, η Αρχιεπισκοπή και το gay pride

06/05/2015

10320614_1576556672586413_7348623808708262108_n-2Αντιδράσεις έχει προκαλέσει σύμφωνα με την ιστοσελίδα creative.gr η απόφαση του δήμου Ηρακλείου να συναινέσει στη διεγαγωγή του φεστιβάλ Υπερηφάνειας στο Ηράκλειο.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο, το γεγονός πως καμιά άλλη πόλη στην επικράτεια δεν είχε αναλάβει τέτοιο εγχείρημα στο παρελθόν αλλά και η επιθυμία των διοργανωτών να το πραγματοποιήσουν μέσα στο κέντρο της πόλης, προβλημάτισαν τη δημοτική αρχή που πιστεύει πως δεν μπορεί εύκολα να τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας που μια τέτοια διοργάνωση θα πρέπει να τηρεί.

Όμως και μέσα στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας ακούστηκαν φωνές αντίρρησης για τη διοργάνωση αυτή αφού κάποιοι εκτιμούν πως “ερεθίζονται” τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, που, είναι αλήθεια, δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ακόμα προβληματίζει και ο φόβος το πάρτυ αυτό να προκαλέσει τα πιο ακραία και εξτρεμιστικά στοιχεία της Κρήτης, που θα ήθελαν να ακυρώσουν στην πράξη το gay event θα κινδύνευε να μετατρέψει το πάρτυ σε μια δυσφήμιση για το Ηράκλειο.

Όμως, καταλυτικός παράγοντας για τις…δεύτερες σκέψεις του δήμου είναι η ενόχληση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, που διεμήνυσε στη δημοτική αρχή πως δε βλέπει με καθόλου καλό μάτι τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Μάλιστα μια τελική συνάντηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού Αριστέας Πλεύρη που εκκρεμεί με τον Αρχιεπίσκοπο θα κρίνει και την τελική έκβαση της πολυσυζητημένης εκδήλωσης!

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!