update available: Human v.2.0

05/05/2015
Salonikios: update available: human
Salonikios: update available: human
Salonikios: update available: human

Ο καθρέφτης της ανθρώπινης συνείδησης είναι το μοτίβο της έμφυτης επίγνωσης της ιστορίας.

Η εξέλιξη και η ανάπτυξη του σύμπαντος οφείλει να είναι σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη, και να περιορίζεται από τις εσωτερικές διαδικασίες της με τον ίδιο τρόπο που ο κύκλος ζωής ενός βιολογικού οργανισμού περιορίζεται από την αναπτυξιακή γενετική εργαλειοθήκη του. Η δε βιολογική αναλογία, όπως αποδεικνύεται, είναι ένα ζωτικής σημασίας μέσο διαμόρφωσης στις αποκλίνουσες και συγκλίνουσες φυσικές τάσεις, οι οποίες θα διαμορφώσουν την μελλοντική νέα τάξη πραγμάτων.

Υπάρχουμε σε έναν κόσμο όπου o άνθρωπός ανάγεται και μετατρέπεται σε αλγοριθμικούς καταρράκτες δεδομένων. Η τεχνολογία σήμερα προσφέρει μια αναβάθμιση των εγκεφαλικών δυνατοτήτων του ανθρώπου, η οποία προκύπτει από μια οντολογική υπερβατική διαδικασία. Κι αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε φωτεινές ιδέες.

Click here to download Human v.2.0

Οι ιδέες συμπεριφέρονται σαν οργανισμοί, τείνουν να διαιωνίσουν τη δομή τους και αναπαράγονται. Οι ιδέες προκαλούν ιδέες και υποκινούν καινούργιες ιδέες. Συγχωνεύονται, επαναπροσδιορίζονται και αποσχίζονται σύμφωνα με το περιεχόμενό τους. Μεταπηδούν από τον έναν εγκέφαλο στον άλλο, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με άλλες νοητικές δυνάμεις στον ίδιο εγκέφαλο, σε γειτονικές εγκεφάλους, και χάρη στην παγκόσμια επικοινωνία, σε πολύ μακρινούς, ξένους εγκεφάλους.

Ιδέες που μπορούν να διαλύουν όρια, που μας υπενθυμίζουν ότι οι δυνατότητες μας δεν έχουν σύνορα και μας ενθαρρύνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά, διερευνώντας όλες τις εφαπτόμενες στην πραγματικότητα μας. Κι αν για μια φορά το μυαλό συλλάβει μια λαμπρή ιδέα, από εκείνες που αμφισβητούν κάθε κανόνα ή τάξη, τότε η εξελικτική του πορεία αποτελεί μονόδρομο.

Η ανθρώπινη εξέλιξη γίνεται συνάρτηση μιας αλληλουχίας ανορθόδοξων ιδεών, ενός γνωστικού κυκλώνα που μπορεί να μας αποδεσμεύσει από το προσωπικό μας Κάνσας και να μας προσγειώσει στην χώρα του Οζ ή 20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα. Εκεί όπου η αντιπαράθεση, ο σουρεαλισμός, ο μαγεμένος κόσμος και το μυστήριο θα ξαναγίνουν αιτίες να αποδειχτεί πως όλα είναι πιθανά. Αυτό κάνουν οι ισχυρές ιδέες. Οριοθετούν την έναρξη, ριζώνουν εκεί και μας μεταμορφώνουν εσωτερικά.

Σήμερα ο άνθρωπος δεν είναι πλέον παθητικός αποδέκτης, είναι πομπός. Προγραμματίζει, παράγει, δημοσιεύει και συνδράμει σε κάθε νέο μιμίδιο που επίκειται να αλλάξει το μέγεθος της αντίληψης του. Τα τεχνολογικά μέσα μας εξοπλίζουν να αναβαθμίσουμε συλλογικά την ανθρωπότητα κι αυτό αποτελεί ευθύνη μας, ως συνεπίκουροι αυτών των μιμιδίων για τον ρόλο μας στην εποχή μας. Να σκεφτούμε μεγάλες ιδέες, να γίνουμε οι ίδιοι σημαντικές ιστορίες, να εμφυσήσουμε στη ζωή μας την πρακτικότητα της φαντασίας και να επεκτείνουμε την διανόηση μας πέραν της γνωστικής αντίληψης του Κάνσας.

Οι δικές μας ιδέες μένει μόνον να συνδυαστούν στο αύριο για να παράγουν μια νέα βιόσφαιρα, την οποία θα δομούν πληροφορίες από όλες τις μορφές ζωής της γης. Κι αν αυτή η βιόσφαιρα θα στέκεται πάνω από την ανόργανη ύλη, κι αν ο κόσμος μας θα δομείται από πληροφορίες, τότε σε τούτο τον κόσμο κάτοικοι θα είναι οι ιδέες μας.




Δες και αυτό!