24 xώρες μάγεψαν το Άμστερνταμ

PHOTO: FAROUK VALLETTE

Για μία ακόμη χρονιά το Eurovision in Concert έλαβε χώρα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. 24 χώρες πήραν μέρος φέτος στο μεγαλύτερο pre-Eurovision promo event που στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοράσεων. Παρούσες και η Ελλάδα με την Κύπρο (για τις οποίες μη φανταστείτε ότι έξω τρελαίνονται πάντως).

Οικοδεσπότες της βραδιάς στο Amsterdam Melkweg Club ήταν οι: Edsillia Rombley (Ολλανδία 1998, 2007) και Cornald Maas (σχολιαστής της Ολλανδικής κρατικής τηλεόρασης για το διαγωνισμό). Το σόου ξεκίνησε στις 20:30 και κράτησε μέχρι τις 23:30 με τις χώρες να παρελαύνουν επί σκηνής μία μία και να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους χωρίς ιδιαίτερο άγχος και παρουσιάση, δημιουργώντας έτσι μια ατμόσφαιρα πάρτι και καθόλου ανταγωνιστική.

Στα highlights της βραδιάς τώρα (κοινώς στο κουτρσομπολιό): Ο Σουηδός εκπρόσωπος Måns Zelmerlöw, “ξεσκίστηκε” (σχεδόν κυριολεκτικά) στο να βγάζει φωτογραφίες με τους πάντες. Και γιατί όχι καθώς τέτοιες οδηγίες έχει λάβει από την ομάδα του μπας και σώσει τίποτα από τις απανωτές καταγγελίες για αντιγραφή του κομμματιού του από αυτό του David Guetta και την πρόσφατη διαγραφή του βίντεο της Σουηδικής συμμετοχής από το YouTube λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων για τη σκηνική παρουσία που είχε στον εθνικό τελικό της Στοκχόλμης.

Συνεχίζω με τα καλυτερα τραγούδια της βραδιάς: αγαπημένοι μου Eurofan καλό θα ήταν να μην δίνετε τόση σημασία στα φετινά στοιχήματα και προγνωστικά. Η Σουηδία ΔΕΝ θα κερδίσει. Αντίθετα μετά τη live παρουσίαση κομματιών όπως του Αζερμπαϊτζάν, της Λεττονίας, της Σλοβενίας, της Γεωργίας (και δεν μιλώ για τη φίλη της Ελένης) οφείλω να ομολογήσω ότι θα ψηφίσω πολύ διαφορετικά. Αξιοπερίεργο της βραδιάς ήταν ότι ο κόσμος έβαλε τα γέλια την ώρα που τραγούδησε η εκπρόσωπος της Ουγγαρίας, Boggie παρότι το τραγούδι της λεγόταν “Πόλεμοι χωρίς νόημα”. Αξιοπερίεργο ήταν, όμως, και το γεγονός ότι από τις 24 χώρες που ήρθαν στο Άμστερνταμ (γιατι οι υπόλοιπες 16 είτε δεν είχαν λεφτά είτε το παίζουν υπεράνω πρόμο βλ. Ιταλία).

Για την Ελλάδα και την Κύπρο οι αντιδράσεις ήταν απλά απαθείς. Κανείς έξω δεν συμπαθεί την Ελληνική συμμετοχή αλλά όλοι μα όλοι αναγνωρίζουν ότι η Μαρία Έλενα Κυριάκου είναι φωνάρα. Για την Κύπρο, απλά έξω οι Eurofans βλέπουν έναν χαριτωμένο 20χρονο τραγουδιστή, συμπαθητικό αλλά όλοι αναρωτιούνται πως η Κύπρος εκπροσωπείται (και της το επέτρεψαν κιόλας) με κομμάτι (αντιγραφή) του Βελγίου το 2010.

Να σας πως τις πέντε καλύτερες εμφανίσεις για μένα: Η Λεττονία, η Λιθουανία, η Γεωργία, η Σλοβενία και το Ισραήλ έκαναν πραγματικά το σύντομό μου ταξίδι να αξίζει. Κοιμήθηκα στην Ουγγαρία και δεν νομίζω ότι θα έχουν τύχη με την “καμία” οι: Αλβανία, Μαυροβούνιο (παρότι το τραγούδι υπογράφει ο Jeljko Joskimovic – βλέπε Lane Moje), η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, η Γαλλία και η Ουγγαρία. Έκπληξη (και ακόμα δεν έχει καταλάβει κανεις γιατί), το μεγαλύτερο χειρκρότημα όλης της βραδιάς το έλαβε η αφρατούλα Bojana Stamenov, η φετινή εκπρόσωπος της Σερβίας (μη με ρωτήσετε γιατί, όταν πάω την Τετάρτη στον ψυχολόγο μου ίσως και να βρω μια απάντηση).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ LIVE ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ LIVE ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!