Καλιφόρνια: Δικηγόρος προτείνει “μια σφαίρα στο κεφάλι” για κάθε gay

25/03/2015

Στιγμιότυπο 2015-03-25, 4.38.23 μ.μ.Ο δικηγόρος Matt McLaughlin κατέθεσε νομοσχέδιο στην πολιτεία της Καλιφόρνια, στο οποίο αποκαλεί το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων ως ένα “τερατώδες κακό που ο Παντοδύναμος Θεός … μας προστάζει να καταστείλουμε ως απειλή απόλυτης καταστροφής”.

Παράλληλα, καλεί τους ομοφυλόφιλους “να βάλουν τέλος στη ζωή τους με μια στο κεφάλι ή με οποιαδήποτε άλλη κατάλληλη μέθοδο”.

Όπως ήταν φυσικό, η οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Ομοφυλόφιλων, Cactus, δήλωσε στο νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια ότι:

“Έχουμε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής με το να πολεμάμε τη μισαλλοδοξία όπου και αν βρίσκεται. Αν και πιστεύουμε ότι το μέτρο αυτό δεν μπορεί να τύχει θετικής ψηφοφορία, η συνείδησή μας δεν μας επιτρέπει να μείνουμε άπραγοι”.

Πράγματι, το νομοσχέδιο του McLaughlin, ο οποίος στο παρελθόν προσπάθησε και απέτυχε να εισάγει την Αγία Γραφή στα σχολεία, είναι απίθανο να προσελκύσει τις 366.000 υπογραφές που χρειάζεται για να περάσει ως πρόταση προς επίσημη ψηφοφορία από το νομοθετικό πολιτειακά σώμα.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τοπικά μέσα της Καλιφόρνια, κατά καιρούς έχουν γίνει κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες για νομοθετική επιβολή και επικράτηση ρατσιστικών και ομοφοβικών πράξεων.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!