Η νέα καμπάνια της «Θετικής Φωνής» για τη σωστή τήρηση της αντιρετροϊκής αγωγής

19/03/2015

Presentation1Τα τελευταία χρόνια, η ιατρική επιστήμη έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που ζουν με HIV και της εξίσωσης του προσδόκιμου ζωής τους με αυτό ενός υγιούς ανθρώπου.

H νέα καμπάνια της «Θετικής Φωνής» προσεγγίζει και αναδεικνύει ένα θέμα που συχνά υποτιμάται: Η ατομική ευθύνη και η συνέπεια στην τήρηση κάποιων μικρών καθημερινών κανόνων αναφορικά με την αντιρετροϊκή αγωγή, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη μίαw ειλικρινούς σχέσης με το γιατρό που μας παρακολουθεί διαδραματίζουν συμπληρωματικό μεν, αλλά εξίσου σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS και των επιπτώσεών του.

Mε τίτλο «29 Κατασκευαστές Αντιρετροϊκών Συνιστούν…», που παραπέμπει σε γνωστή διαφήμιση, η νέα καμπάνια του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», επιχειρεί να αναδείξει με πρωτότυπο τρόπο και ιδιαίτερο σχεδιασμό τη σημασία της σωστής τήρησης της αντιρετροϊκής αγωγής.

Το εικαστικό του νέου φυλλαδίου, που θυμίζει συσκευασία παλιού απορρυπαντικού, κεντρίζει την προσοχή του αναγνώστη με τα ρετρό χαρακτηριστικά του, χωρίς ταυτόχρονα να αποκλίνει από το στόχο της υπεύθυνης ενημέρωσης αναφορικά με τον ορισμό της σωστής τήρησης και με ιδέες για να μην ξεχνά κανείς τις ημερήσιες δόσεις των φαρμάκων του.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!