Και ο θεός έφτιαξε τη Μαδρίτη…

03/09/2014

Madrid-VilleΧρόνια τώρα η Μαδρίτη θεωρείται ένας από τους πιο hot τουριστικούς προορισμούς και όχι άδικα.

Με μια πρόταση θα σας πω, ότι εάν δεν έχεις ζήσει το “Madrid by night” στην Chueca (gay συνοικία) δεν έχεις ιδέα από την καλώς εννοούμενη τρέλα της Ισπανίας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι οι Ισπανοί είναι μεσόγειοι και με το παραπάνω. Γελάνε δυνατά, πίνουν ως αργά, χορεύουν ως το πρωί, παθιάζονται και φλερτάρουν σε κάθε ευκαιρία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Ισπανία και ως χώρα και ως κουλτούρα είναι σαφώς πιο εκμοντερνισμένη από εμάς. Κάτι που θα το νιώσεις στο πετσί σου σε πολλές πόλεις: Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Μαγιόρκα, Sitges! Εγώ έκανα άνω-κάτω την Μαδρίτη και σου σημειώνω τους πιο σημαντικούς λόγους να την επισκεφτείς.

Η βόλτα στην ιστορία της Ισπανίας μέσα από τα πασίγνωστα μνημεία της, όπως το Prado, το Thyssen-Bornemisza και το Reina Sofia είναι must για να συνειδητοποιήσεις ότι η γη δε γυρίζει γύρω από την Ελλάδα. Τα μνημεία-ορόσημα, όπως το επιβλητικό Royal Palace, ο πανέμορφος σταθμός Atocha και φυσικά η Basilica San Isidro, αξίζουν τον χρόνο σου και με το παραπάνω.

madrid_spain_retiro_park-1

Αφιέρωσα μια ολόκληρη μέρα περπατώντας στα δύο τεράστια πάρκα, το Casa del Campo και το Retiro. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Στο Retiro μάλιστα (που είχε χαρά θεού εκείνη την ημέρα) όλο το παρεάκι ήταν προετοιμασμένο για πικνίκ (η χαρά του instagram). Αν ανήκεις τώρα στους πιο mainstream ταξιδιώτες ή απλά σου αρέσουν τα ψώνια, οφείλω να υπενθυμίσω ότι θα βρεθείς στην χώρα των El Corte Ingles, Zara, XTG, Bershka, Pull & Bear και ES, οπότε αν έχεις χρόνο και χρήμα σίγουρα θα βρεις πως να τα συνδυάσεις στην Μαδρίτη.

madrid-hotel-regina

Κι όταν ο ήλιος πέσει, οι επισκέψεις σε αξιοθέατα, μουσεία και πολυκαταστήματα θα παραδώσουν σκυτάλη στο περίφημο ισπανικό brio. Μην λησμονήσεις ένα ποτό κάτω από τις στοές της Plaza Mayor, μια βόλτα στην πάντοτε “θορυβώδη” Puerta del Sol και φυσικά να ζήσεις την εμπειρία των πάρτι στην Chueca. Εκεί όπου ο πυρετός της νυχτερινής ζωής της Μαδρίτης σπάει τα θερμόμετρα. Στη Μαδρίτη είναι εύκολο να βρεις καλό φαγητό, μιας και η μεσογειακή κουζίνα επικρατεί στα περισσότερα εστιατόρια. Ανάλογα με το διαθέσιμο βαλάντιο μπορεί να φας και να βρεθείς στα ουράνια -αξίζει έστω και μια φορά, ειδικά στις ταράτσες που έχει όμορφη θέα.

chueca

Η Chueca είναι γεμάτη μοντέρνα μπαρ, art deco καφέ και κλαμπ που διοργανώνουν τακτικά θεματικά πάρτι. Αν βέβαια θες να ζήσεις την πιο έντονη στιγμή της Μαδρίτης, τότε κλείσε εισιτήρια για το επόμενο Gay Pride, που εδώ το ονομάζουν Orgullo («υπερηφάνεια») και είναι το μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς στη Μαδρίτη. Διοργανώνεται στις αρχές Ιουλίου και πάντα Σαββατοκύριακο, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι σε κλίμα γιορτής. Όλοι βρίσκονται εκεί: straight με τα παιδιά τους & gay με τα δικά τους, ντυμένοι και ημίγυμνοι, νέοι και ηλικιωμένοι χορεύουν στον ρυθμό διάσημων DJs. Ένα από τα πιο fun έθιμα του gay pride εδώ είναι ο νεροπόλεμος στην Gran Via -θα το λατρέψετε με την κάψα που έχει κατακαλόκαιρο.

pride Mad

Αν δεν έχεις κλείσει ξενοδοχείο, έχουμε να σου προτείνουμε ένα από τα πολλά Melia. Η αλυσίδα Melia είναι gay-friendly και το προσωπικό είναι διακριτικά φιλικό, φροντίζοντας πάντοτε να κρατούν τους φιλοξενούμενους χαρούμενους και ικανοποιημένους.

10255021_10101150462171627_8997984908828285811_n
Από τη συμμετοχή του Antivirus στο συνέδριο της IGLTA στη Μαδρίτη – Hotel Melia Suecia

 

Η Μαδρίτη είναι εμπειρία ζωής!

10462620_10152531979899732_4408929476903758617_n
@Hotel Melia Suecia

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!