Ένας gay πολιτικός, φαβορί για την προεδρία της Ιρλανδίας

11/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση


Τον λένε Ντέιβιντ Νόρις, είναι 66 ετών, ανοιχτά gay και όπως λένε τα προγνωστικά των Ιρλανδών bookmakers, το φαβορί για να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στη χώρα.

Ο Νόρις είναι γερουσιαστής στο ιρλανδικό κοινοβούλιο και ο πρώτος ανοιχτά gay πολιτικός που θέτει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ιρλανδίας.

Οι Ιρλανδοί τον αγαπούν ιδιαίτερα, όπως φάνηκε μάλιστα, από την υποστήριξη και το χειροκρότημα που κέρδισε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου (εθνική γιορτή της χώρας), κατά την διάρκεια της παρέλασης, στην κομητεία του Laois.

Όπως λέει ο Νόρις, “Η υποψηφιότητα μου στηρίζεται στις δικές μου δυνάμεις. Πιστεύω πως ο ιρλανδικός λαός με γνωρίζει και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ξέρουν τη σταδιοδρομία μου, ξέρουν την δουλειά που έχω κάνει και τα θέματα, για τα οποία έχω παλέψει.”

Ο Νόρις κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητος υπιοψήφιος. Να σημειώσουμε πως είναι μέλος της Ιρλανδικής Γερουσίας από το 1987.

Όπως λέει στην online εφημερίδα, Irish Central, “Κατά κάποιον τρόπο, εκπροσωπώ την διαφορετικότητα της μοντέρνας Ιρλανδίας. Όταν ήμουν νέος, θεωρούνταν ότι οι πάντες ήταν λευκοί, ετεροφυλόφιλοι Ρωμαιοκαθολικοί. Δεν ήταν βέβαια έτσι. Σήμερα, χτίζουμε μια όμορφη, ζωντανή κοινότητα με σεβασμό στην διαφορετικότητα και νομίζω πως η εκλογή μου θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτό το γεγονός.”

Πηγή: Irish Central




Δες και αυτό!