Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας

11/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, Jerzy Buzek στήριξε της παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας στην ομιλία στην ολομέλεια καθώς και στα εγκάινια έκθεσης φωτογραφίας για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα. Μιλώντας στους ευρωβουλευτές στο άνοιγμα της συνόδου Μαΐου στο Στρασβούργο τη Δευτέρα (9 Μαΐου), ο πολωνός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός είπε ότι η Ευρωπαική Ένωση ( ΕΕ ) θα τιμήσει το επερχόμενο γεγονός της παγκόσμιας ημέρας κατά τις ομοφοβίας στις 17 Μαΐου και θα ” ανταποκριθεί στις ευθύνες της” για να προστατεύσει τις μειονότητες σύμφωνα με τη συνθήκη της ΕΕ.

” Η ΕΕ είναι ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή διάκρισης, τόσο στο εσωτερικό της Ευρώπης όσο και στο εξωτερικό, και η ομοφοβία δεν αποτελεί εξαίρεση. Δυστυχώς, άνθρωποι στον κόσμο διώκοται ακόμα, βασανίζονται και ακόμη δολοφονούνται.”
 
Οι οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και ΛΟΑΤ οργανώσεις θεωρούν πολύ σημαντικές αυτές τις δηλώσεις καθώς και ανάλογες δηλώσεις από υψηλόβαθμές προσωπικότητες της ΕΕ επειδή τις βοηθά , ειδικά στις συντηρητικές κοινωνίες καθώς και στις πρώην κομμουνιστικές χώρες αλλά και στις μεσογειακές χώρες. 
 
Ο Buzek την Τρίτη έκοψε επίσης την κορδέλλα στη συνέλευση της ΕΕ στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας η οποία εξιστορεί γεγονότα σχετικά με διάφορα gay pride του 2010.
 
” Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να είναι διαφορετικός ” είπε στην τελετή. ” Η ομοφοβία είναι λυπηρή επειδή στοχεύει να δυσφημήσει τους ανθρώπους και να τους στερήσει από αυτά τα δικαιώματα βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού τους ” .
Η έκθεση επικεντρώνεται στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία καθώς επίσης και υποψηφίες χώρες και γείτονες χώρες όπως η Λευκορωσία, η Ρωσία, η Τουρκία .
 
Μια από τις λιθουανικές εικόνες παρουσιάζει νεοναζί διαμαρτυρία κατά του gay pride με νέους να επιδεικνύουν αγκυλωτούς σταυρούς ( στην ανοικτή περιφρόνηση του λιθουανικού νόμου ) . Σε μία άλλη, ένας ΛΟΑΤ ακτιβιστής από τη Λευκορωσία, ο Sergey Yenin, χτυπήθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια δύο ημερών στη φυλακή για τη συμμετοχή στο pride.
 
Τέλος, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Buzek και ο προϊστάμενος της φιλελεύθερης ομάδας στο Κοινοβούλιο της ΕΕ την Τρίτη πίεσαν πάλι την Ουγκάντα για να σκεφτούν οι νομοθέτες της δύο φορές πριν ψηφιστεί η επιβολή των δρακόντειων ποινικών ρητρών σε ΛΟΑΤ άτομα. ” Εάν ο νόμος εγκρίθει από το Κοινοβούλιο της Ουγκάντα, θα είναι απαραίτητο για την ΕΕ να αναθεωρήσει τη σχέση της με τη χώρα” δήλωσε ο Guy Verhofstadt, των φιλελευθέρων.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!