Υιοθεσίες από ομοφυλόφιλα ζευγάρια εξετάζουν τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης

10/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ομοφυλόφιλα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες εξετάζεται αν θα μπορούν να αναλαμβάνουν στο μέλλον υιοθεσίες παιδιών.

Το ενδεχόμενο αυτό άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό και στην Ελλάδα ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, σήμερα, Τρίτη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, έχει συσταθεί ήδη επιτροπή στο υπουργείο Υγείας που μελετάει το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες.

Η επιτροπή αυτή θα καταθέσει σύντομα τις προτάσεις της ώστε να επιταχυνθούν στο μέλλον συνολικά οι διαδικασίες που απαιτούνται για τις υιοθεσίες παιδιών από ζευγάρια, ενώ για πρώτη φορά θα εξεταστεί να αναγνωριστεί το σχετικό δικαίωμα και στους ομοφυλόφιλους.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, με την αναθεώρηση του πλαισίου των υιοθεσιών, καταβάλλεται προσπάθεια να «χτυπηθεί» και το εμπόριο βρεφών και τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά και δεν μπορούν να το κάνουν στη χώρα μας, αν σταματήσουν να καταφεύγουν σε τρίτες χώρες και παράνομες ενέργειες.

Το θέμα είναι νομοθετικά λυμένο είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι απλά υπάρχουν κάποιες αγκυλώσεις στην αρμόδια επιτροπή. Κατέληξε όμως, λέγοντας, ότι δεν έχουν μπει προϋποθέσεις και όρια στις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες να αναλαμβάνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά ή παιδιά που βρίσκονται στο όριο παραβατικής συμπεριφοράς για να μην κλείνονται σε ιδρύματα.

Πηγή: Το Βήμα




Δες και αυτό!