Μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου ενδέχεται να αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες

10/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο έχουν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους, υποστηρίζει νέα αμφιλεγόμενη αμερικανική μελέτη.

Όπως δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Cancer, στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί πήραν συνέντευξη από συνολικά 122.345 εθελοντές στην Καλιφόρνια. Από αυτούς, 1.493 άνδρες και 918 γυναίκες ήταν ομοφυλόφιλοι, ενώ άλλες 1.116 γυναίκες ήταν αμφιφυλόφιλες.

Συνολικά 3.690 άνδρες και 2.752 γυναίκες δήλωσαν ότι είχαν νοσήσει από καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία των συμμετεχόντων, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ομοφυλόφιλοι άνδρες είχαν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο σε σχέση με τους ετεροφυλόφιλους άνδρες.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι εκτός από συχνότερα, η νόσος στους ομοφυλόφιλους άνδρες εμφανιζόταν και νωρίτερα κατά τουλάχιστον μια 10ετία, συγκριτικά με τους στρέιτ άνδρες.

Στην περίπτωση των γυναικών πάλι, δεν φάνηκε να υπάρχει κάποιος συσχετισμός μεταξύ σεξουαλικών προτιμήσεων και εμφάνισης καρκίνου.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cancer.

Εκτιμήσεις ανεξάρτητων ειδικών

Οι ειδικοί του Βρετανικού Ιδρύματος για τον Καρκίνο (Cancer Research UK) έσπευσαν να υπογραμμίσουν ότι τα αποτελέσματα αυτά χρήζουν περαιτέρω έρευνας, καθώς τα αίτια δεν είναι ξεκάθαρα.

Και η Δρ Ουλρίκε Μπέμερ από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, σχολίασε ότι δεν είναι δυνατό να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι «οι ομοφυλόφιλοι άνδρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», καθώς τα πραγματικά αίτια για την εμφάνιση της νόσου έχουν πολύ πιο περίπλοκο υπόβαθρο από αυτό.

Όπως εξήγησε, οι ερευνητές εξέτασαν τους επιζήσαντες από καρκίνο, και όχι όλους τους καρκινοπαθείς. Υπάρχει επομένως και η εναλλακτική εξήγηση ότι οι ομοφυλόφιλοι καρκινοπαθείς παρουσιάζουν στην πραγματικότητα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης. Με άλλα λόγια, ίσως υπήρχαν αρκετοί ετεροφυλόφιλοι άνδρες που υπέκυψαν στη νόσο πριν ξεκινήσει η μελέτη, οπότε δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε αυτή. Και αυτή η διαφορά στα ποσοστά επιβίωσης θα μπορούσε να επηρεάσει τα στατιστικά αποτελέσματα της έρευνας.

Οι συγγραφείς της μελέτης, από την άλλη πλευρά, ισχυρίζονται ότι πίσω από τη διαφορά στον αριθμό των περιπτώσεων καρκίνου που κατέγραψαν μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλοι, ενδεχομένως να κρύβεται το γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του πρωκτού αλλά και μόλυνσής τους με τους ιούς HIV και HPV –τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων.

Πηγή : IN.GR
Αυτό το άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση από άλλο μέσο. Οι αναδημοσιεύσεις δεν περιλαμβάνουν και δεν αποτελούν απόψεις του περιοδικού και/ή της συντακτικής ομάδας του περιοδικού. Οι αναδημοσιεύσεις δεν περιλαμβάνουν ουδεμία αλλαγή στα κείμενα και αναδημοσιεύονται ως έχουν.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!