Interior design: Στο κρεβάτι με τον Tom of Finland

05/12/2014
Photo courtesy of Finlayson
Photo courtesy of Finlayson
Photo courtesy of Finlayson

Μια από τις παλαιότερες κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις της Φινλανδίας, η Finlayson, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Tom of Finland παρουσιάσε την πρώτη σειρά για το κρεβάτι και το μπάνιο με σχέδια του διάσημου Φινλανδού καλλιτέχνη. Η σειρά, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη εδώ και λίγες ημέρες στη Φινλανδία, περιλαμβάνει αρχικά σεντόνια, πετσέτες μπάνιου και αξεσουάρ.

Ο Touko Laaksonen (1920-1991), γνωστός ως Tom of Finland, είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Φινλανδίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. Την άνοιξη του 2014, η Φινλανδική ταχυδρομική υπηρεσία Itella ξεκίνησε μια σειρά γραμματοσήμων, με σχέδια του. Η επιτυχία ήταν τεράστις και προ-παραγγελίες προέρχονταν από 178 διαφορετικές χώρες με τη Σουηδία, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία στην κορυφή της λίστας. Την πρώτη ημέρα διάθεσης των γραμματοσήμων, το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης γραμματοσήμων αντιμετώπισε προβλήματα λόγω της υπερβολικά μεγάλης ζήτησης για τα γραμματόσημα.

Η σειρά Tom της Φινλανδίας από την Finlayson, θα είναι αρχικά θα είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Το 2015 η σειρά θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει και άλλα αντικείμενα.

Η σειρά “Tom of Finland” by Finlayson είναι διαθέσιμη στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας www.finlaysonshop.com 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!