Γαλλία : Οι ΛΟΑΤ οργανώσεις επιθυμούν να θέσουν τα ΛΟΑΤ θέματα στις προεδρικές εκλογές του 2012

10/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

«Για την ισότητα, το 2011 παρελαύνω, το 2012 ψηφίζω». Ένα χρόνο πρίν τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία το σλόγκαν της φετινής Παρισινής gay pride ( Μarche des Fiertés ) είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Γάμος, υιοθεσία, καταπολέμηση της ομοφοβίας. Η inter-LGBT η διοργανώτρια οργάνωση του Παρισινού Pride συγκεντρώνει πάνω από εξήντα ΛΟΑΤ οργανώσεις και επιθυμεί να φέρει στο προσκήνιο τα ΛΟΑΤ θέματα.

Εάν η οργάνωση επιθυμεί να κάνει τα πολιτικά κόμματα να ανοίξουν τα χαρτιά τους είναι επειδή η κοινότητα μας είναι απογοητευμένη από την πολιτική. Εδώ και δέκα χρόνια δεν υπάρχει πρόοδος στα ΛΟΑΤ δικαιώματα, παρατηρεί ο Nicolas Gougain, εκπρόσωπος της inter-LGBT. Ακόμα και η Gaylib, η ΛΟΑΤ οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος UMP, δηλώνει τη δυσαρέσκεια της. Ο Emmanuel Blanc, πρόεδρος της Gaylib πρόσφατα έγραφε στο προσωπικό του blog «Μολονότι ο υποψήφιος Nicolas Sarkozy είχε το 2007 εκσυγχρονήσει την παράταξη μας και δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξη του στη ισότητα των δικαιωμάτων πρέπει να παραδεχτούμε ότι (…) η ΛΟΑΤ κοινότητα ήταν εκτός της κυβερνητικής ατζέντας ».

Ο Philippe Rollandin, επρόσωπος της οργάνωσης Ομοφυλοφίλων γονέων (APGL) η οποία συγκεντρώνει μερικές χιλιάδες μέλη σε όλη τη Γαλλία, συμφωνεί απόλυτα με το σλόγκαν του Παρισινού Pride. «Υπάρχει μια απόλυτη απογοήτευση από την κυβερνητική πολιτική. (…) Τα τέσσερα χρόνια τα οποία περάσαν πήγαν χαμένα, ενώ στους γείτονες μας έγιναν πολλές θετικές αλλαγές» ενώ αναφέρεται σε χώρες όπως το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Δανία, οι Κάτω Χώρες και η Πορτογαλία.

Το πρώτο ραντεβού με τους υποψηφίους οι ΛΟΑΤ οργανώσεις το έδωσαν για τις 9 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα θα ξεκινήσει στο Γαλλικό κοινοβούλιο συζήτηση για το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. «Ένα τρίτο των βουλευτών της πλειοψηφίας θα αρκούσε για να ψηφιστεί ο gay γάμος», δηλώνει ο Nicolas Gougain και συνεχίζει « Από αυτή τη ψηφοφορία, η θέση του κάθε βουλευτή θα επιτρέψει στη ΛΟΑΤ κοινότητα να γνωρίσει τις ξεκάθαρες θέσεις του κάθε ένα».

Το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα (PS) παρουσίασε ήδη τις θέσεις του. Για τον Philippe Rollandin, «Οι δεσμέυσεις των σοσιαλιστών δεν απαντούν στις απαιτήσεις μας. Δεν πρόκειται ακόμα για νίκη». Δεν δέχεται επίσης ότι τα περισσότερα άτομα της ΛΟΑΤ κοινότητας στηρίζουν την αριστερά. Εκτός από τις ΛΟΑΤ πολιτικές ομάδες, καμία οργάνωση δεν θέλει να ανακατευτεί στο πολιτικό παιχνίδι μεταξύ αριστεράς και δεξιάς.  Η Wake Up,η ΛΟΑΤ οργάνωση νέων στην Bordeaux, δηλώνει ότι δεν υπάρχει μια αποκλειστικά πολιτική ετικέττα « Τα μέλη μας ανήκουν σε όλες τις παρατάξεις, αλλά το μεγαλύτερο μέρος ψηφίζει αριστερά » δηλώνει η Gaëlle Bourgouin, αντιπρόεδρος της οργάνωσης.

Το μόνο στο οποίο συμφωνούν όλες οι ΛΟΑΤ οργανώσεις στη Γαλλία είναι η κάθετη και απόλυτη αντίθεση τους στο ακροδεξιό κόμμα Front national (FN ) « Η inter-LGBT απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε δημοκρατικά κόμματα», τονίζει ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος της.

Το περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για όλα τα ΛΟΑΤ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

Διαβάστε και τα σχετικά άρθρα :

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!