Διημερίδα και πορεία προς τη Βουλή για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης

19/11/2014

sydΔιημερίδα εκδηλώσεων αφιερωμένη στα θύματα τρανσφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας διοργανώνει για πέμπτη χρονιά τη Δευτέρα, 24, και την Τρίτη, 25 Νοεμβρίου το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης (Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, Ακαδημίας 50).

Τη Δευτέρα, στο πάνελ βρίσκονται οργανώσεις και συλλογικότητες του ΛΟΑΤ κινήματος. Την Τρίτη, το λόγο παίρνουν θεσμικοί φορείς (βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, Συνήγορος του Πολίτη, πρεσβείες, οργανώσεις, και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας).

Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, στις 9 το βράδυ της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή, χωρίς συνθήματα και πανώ, με κεριά, και θα επιδοθεί ψήφισμα στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και εκπροσώπους των κομμάτων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

– Έναρξη. Μαρίνα Γαλανού (Πρόεδρος Σ.Υ.Δ.)

– Ομιλία εκ μέρους του ΣΥΔ Άννα Κουρουπού (Γενική Γραμματέας Σ.Υ.Δ.)

– Θεματική συζήτησης με αντικείμενο: «Ομοφοβικός, λεσβοφοβικός και τρανσφοβικός λόγος στην LGBTQI κοινότητα και στα ΜΜΕ». Συμμετέχουν εκπρόσωποι των οργανώσεων: Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ), Colour Youth, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, QueerTrans και Ομοφοβία στην Εκπαίδευση. Συντονίζει η Μαρίνα Γαλανού.

Χαιρετισμός από τη Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας (ΛΟΑ).

– Θεματική συζήτησης με αντικείμενο: «Υγεία. Συμπεριφορές απ’ το ιατρικό προσωπικό, διαγνώσεις, πρόσβαση και προστασία». Συμμετέχουν οι οργανώσεις: Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Praksis, ΣΥΔ. Συντονίζει η Άννα Κουρουπού.

Προβολή ταινίας.

ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

– Χαιρετισμός από την Αντιδήμαρχο του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη.

– Κεντρική Ομιλία από την Πρόεδρο του Σ.Υ.Δ. Μαρίνα Γαλανού.

– Ομιλία από τον Σπυρίδωνα Αδάμ, δικηγόρο, Γραμματέα της Ελληνικής Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – «Πλειάδες».

– Ομιλία από την Καλλιόπη Λυκοβαρδή, εκ μέρους του Συνηγόρου του Πολίτη.

– Ομιλία από την Αλεξάνδρα Χαλκιά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

– Σύντομος χαιρετισμός από τη Πρέσβειρα της Δανίας, Mette Knudsen

– Σύντομος χαιρετισμός από τον Robert-Jan Sieben, επικεφαλής της Ολλανδικής Πρεσβείας.

– Ομιλία της βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή, εκ μέρους της ΝΔ.

– Ομιλία του βουλευτή, Νίκου Βούτση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ

– Ομιλία της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Βασιλικής Σουλαδάκη.

– Ομιλία της βουλευτού, Μαρίας Ρεπούση, εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ.

– Ομιλία από τον εκπρόσωπο του κόμματος Ποτάμι, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

– Ψήφισμα για τη Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών (το ψήφισμα θα κατατεθεί προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τα κοινοβουλευτικά κόμματα) .

– Πορεία προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ώρα 21:00

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!