Οι ταινίες της εβδομάδας…

01/11/2014

Οι νέες κυκλοφορίες για αυτή την εβδομάδα.

Ida

Ο Pawel Pawlikowski καταφέρνει να χωρέσει σε μόλις 82 λεπτά όχι μόνο μια ματιά και έναν κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό για τη μετά-το-Β’-Παγκόσμιο-Πόλεμο Πολωνία και τα κατάλοιπα του κομουνισμού… αλλά και την υπαρξιακή αναζήτηση της πρωταγωνίστριας σχετικά με την καταγωγή της, το ποια είναι και εντέλει το ποια θα αποφασίσει να γίνει.. Και όλα αυτά με μια μαγική ασπρόμαυρη φωτογραφία, με εύστοχη μουσική υπόκρουση, ανακαλύπτοντας ένα υπέροχο πρόσωπο στην Agata Trzebuchowska. Λυρικό και ποιητικό, σε μαγνητίζει… (7/10)

St. Vincent

Ο Vin μόνο άγιος δεν είναι… Γεροπαράξενος, αλκοολικός, τζογαδόρος, αντικοινωνικός… Το νέο γειτονόπουλο όχι μόνο θα ξεσκεπάσει άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας του, αλλά αυτό το αταίριαστο ζευγάρι φίλων θα καταφέρουν να προχωρήσουν μπροστά… Μια dramedy με δόσεις γέλιου και συγκίνησης που σε κρατάει, με μεγάλο ατού τον (πάντα αξιομνημόνευτο) Bill Murray και μια ευχάριστα “τσαλακωμένη” Naomi Watts. (6/10)

Trash

Η νέα ταινία του Stephen Daldry διαδραματίζεται σε μια φαβέλα του Ρίο, όπου 3 παιδιά θα ανακαλύψουν ένα πορτοφόλι στη χωματερή όπου δουλεύουν και θα μπλέξουν σε ένα ανελέητο κυνηγητό προσπαθώντας να επιζήσουν, ενώ παράλληλα διαφαίνεται πως κάτι πιο μεγάλο κρύβεται από πίσω. Ένα young adult μυθιστόρημα μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη ως μια σπιντάτη περιπέτεια, με δόσεις δράματος και σε δεύτερο επίπεδο μιας (επι)κριτικής ματιάς στα παιχνίδια συμφερόντων και διαπλοκών. Ξεχωρίζει το καταιγιστικό και προσεγμένο μοντάζ, καθώς και οι 3 μικροί βραζιλιάνοι πρωταγωνιστές που προσδίδουν ρεαλισμό και ενέργεια. (6/10)

Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day

Ο Alexander νιώθει πως κανείς δεν καταλαβαίνει τι περνάει και πως η καθημερινότητά του “καταρρέει” σε όλους τους τομείς. Όταν την ημέρα των γενεθλίων του ευχηθεί να μπορούσαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του να έρθουν στη θέση του… οτιδήποτε θα μπορούσε να πάει στραβά θα πάει, σε μια εξαντλητική ημέρα αναποδιών και αναπάντεχων συμβάντων που θα φέρει όλη την οικογένεια σε οριακές καταστάσεις… Straightforward κωμωδία καταστάσεων που βασίζεται σε αναρίθμητα gags και κυλάει προβλέψιμα, χωρίς να προσφέρει κάτι παραπάνω, αλλά όποιος ξέρει τι να περιμένει δεν θα απογοητευθεί. (5/10)

God’s Pocket

Ένα ιδιαίτερο τριήμερο, σε μια αποξενωμένη συντηρητική περιοχή που αγαπά να μισεί οποιονδήποτε παρείσακτο, ξετυλίγεται μετά το θάνατο ενός προκλητικά ηλίθιου νεαρού εργάτη που θα δηλωθεί ως ατύχημα. Bimbo μάνα που υποψιάζεται, κολλητός που χρωστάει και ψάχνει ευκαιρία να την κάνει, λαοφιλής αλκοολικός δημοσιογράφος που ψάχνει το θέμα, ντόπια αποβράσματα που συγκεντρώνουν λεφτά για την κηδεία, καθόλου φιλεύσπλαχνος νεκροθάφτης και στη μέση ο χαμηλών τόνων Mickey που προσπαθεί να τα κουμαντάρει όλα… White trash δράμα με πινελιές μαύρου χιούμορ και τελευταία ταινία του εξαιρετικού ηθοποιού Philip Seymour Hoffman. Δυστυχώς ο πρωτάρης στην σκηνοθετική καρέκλα John Slattery (Mad Men) δείχνει την απειρία του αδυνατώντας να κουμαντάρει αυτό το project που κυμαίνεται σε ρηχά νερά. (4/10)




Δες και αυτό!