Έκθεση φωτογραφίας: “Είμαστε κι εμείς εδώ”

19/09/2014
antivirus magazine διαφήμιση

eimaste aki emeis edo posterΣτη Θεσσαλονίκη θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η έκθεση φωτογραφίας με θέμα “Είμαστε κι εμείς εδώ” που ξεκίνησε σαν ιδέα από τον Σπύρο Βαρβέρη και έκανε πράξη ο φωτογράφος Chris Tourlakis. Η έκθεση θα παρουσιαστεί αρχικά στο φουαγιέ του μουσείου κινηματογράφου “Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης” παράλληλα με τις εκδηλώσεις του 16ου Διεθνές Φεστιβάλ Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών Θεσσαλονίκης από τις 19 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρες που λειτουργεί το μουσείο.

Αυτή η ιδέα του Σπύρου Βαρβέρη, γέννησε μια φωτογράφιση διαφορετική από τις άλλες. Μια φωτογράφιση Λεσβιών – Γκέι – Αμφιφυλόφιλων – Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών που μιλούν δημόσια για τον εαυτό τους, δραστήριων, μια φωτογράφιση ακτιβιστών, που δείχνουν ότι είναι κι αυτοί εδώ, σε μια κοινωνία συχνά φοβική και εχθρική απέναντί τους.

Ο Chris Tourlakis παρουσιάζει πορτραίτα προσώπων που αντιμετωπίζουν αρνητικές διακρίσεις, αποκλεισμό, κοινωνικό ρατσισμό, εκθέτοντας ένα μικρό κομμάτι της ψυχής τους.

Εκτός των γενικότερων προβλημάτων της κοινωνίας, ανεργία – αυταρχισμό – διάλυση του κοινωνικού κράτους, οι LGBT βιώνουν πρόσθετα προβλήματα: τοποθετούνται στο περιθώριο, αγνοούνται, καθίστανται «αόρατοι/-ες». Η παρούσα συλλογή φωτογραφικών πορτρέτων, τους/τις κάνει ορατούς/-ές στο δημόσιο χώρο, εκφράζοντας τη μη διαφορετικότητά τους από την υπόλοιπη κοινωνία.

Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό δεν πειθαρχεί στις παραδοσιακές απόψεις περί ερωτικής συμπεριφοράς και γενετήσιας σκοπιμότητας, αλλά αντίθετα αναδεικνύει την αυτοτέλεια του ερωτικού προσανατολισμού και του κοινωνικού φύλου.

Η φωτογράφιση με τίτλο «Είμαστε κι εμείς εδώ» αντιπαρατίθεται στην «κανονικότητα» και φέρει στο προσκήνιο αυτούς /-ες που οργανώνουν το παρόν και το μέλλον τους με εκείνους/-ες που συζούν, συνυπάρχουν, ερωτεύονται, με γυναίκες και άνδρες που αγκαλιάζονται και φιλιούνται με όποιον και όποιαν θέλουν.

Η παρούσα φωτογράφιση φέρνει στο προσκήνιο τον/την διπλανό/-ή μας, το/τη συγγενή, το γείτονα/τη γειτόνισσα, όπως αυτός/αυτή θέλει να είναι.

Κατά δήλωση του φωτογράφου, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι.»

Και Είμαστε κι Εμείς Εδώ.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!