Eurovision 2015: τι κοινό έχουν ένα βιβλίο, ένας πιθανός αποκλεισμός και μια drag queen;

antivirus magazine διαφήμιση

Ένα βιβλίο για την Conchita Wurst, ένας πιθανός αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Eurovision 2015 και το ενδιαφέρον της La Voix να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στη Βιέννη, είναι τα κύρια νέα από το μαγικό κόσμο του διαγωνισμού, και εσείς μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του σε συνεργασία με το oikotimes.com

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

“Το τραγούδι είναι έτοιμο, τα φωνητικά έγιναν, στείλαμε την πρόταση στο BBC και τώρα θέλουμε τη στηριξή σας”, ήταν το μύνημα της drag queen La Voix από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επιθυμεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision και να γίνει η αντικαστάτρια της Conchita Wurst. To ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι οτι η La Voix είχε φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του Britain’s Got Talent το 2014.

ΕΛΛΑΔΑ

H είδηση ότι η Ελλάδα μπορεί να αποκλειστεί από το διαγωνισμό της Βιέννης, προκάλεσε σεισμό στη ΝΕΡΙΤ αλλά και τους Έλληνες Eurofan. Σε αποκλεστική δήλωση της EBU στο oikotimes.com, o κος Sietse Bakker δήλωσε πως η ΝΕΡΙΤ δεν είναι πλήρες μέλος της EBU ώστε να μπορεί να πάρει μέρος στον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού κάτι για το οποίο έγινε εξαίρεση το 2014. Η εξαίρεση αυτή, το 2014, δεν έγινε χατηρικά αλλά με την προϋποθεση οτι 4 Μαϊου θα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ένταξης της ΝΕΡΙΤ στην EBU. Φέτος όμως η EBU δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τα στραβά μάτια και δηλώνει ότι εάν μέχρι 5 Δεκμβρίου δεν έχει γίνει αποδεκτή από την Γενική Συνέλευση του οργανισμού, η συμμετοχή στη Βιέννη δεν θα είναι εφικτή!

PHOTO: EUROVISION.TV / EBU
PHOTO: EUROVISION.TV / EBU

ΑΥΣΤΡΙΑ

Η Conchita Wurst, μετά τη νίκη της στην Κοπεγχάγη έγινε λουκανικο, κούκλα και τώρα ΚΑΙ βιβλίο. Οι Mario R Lackner και Irving Wolther ένωσαν τις δυνάμεις τους και έγραψαν το παρασκήνιο της Conchita, η κυκλοφορία του οποίου θα γίνει σύντομα. Το βιβλίο αποτελεί ένα αφιέρωμα στην Conchita, για την οποία εδώ και μήνες μιλάει όλη η Ευρώπη. Ποιος ευθύνεται για αυτήν, πως δημιουργήθηκε η ομάδα της, από που έρχεται η Conchita καθώς και πληροφορίες για το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον. Προς το παρόν το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα Γερμανικά και σύντομα θα κυκλοφορήσει έκδοση στα Αγγλικά με κόστος κάτω από 20 Ευρω.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!