Πιθανότητα ανατροπής για τον ομοφοβικό νόμο στην Ουγκάντα

30/07/2014
antivirus magazine διαφήμιση

uganda_actionΓια το μέλλον του πρόσφατου ομοφοβικού νόμου που υιοθέτησε πριν από λίγους μήνες η Ουγκάντα, πρόκειται να αποφασίσει αύριο (Παρασκευή) το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Ο εν λόγω νόμος – έλαβε την υπογραφή του προέδρου της χώρας Yoweri Museveni τον περασμένο Φεβρουάριο- έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών οργανώσεων αλλά και κυβερνήσεων, κάποιες από τις οποίες προχώρησαν μέχρι και σε περικοπή της οικονομικής ενίσχυσης που προσέφεραν στην Ουγκάντα.

Η προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο έγινε από μέλη LGBT οργανώσεων της χώρας, αφού όπως υποστηρίζουν, ο ομοφοβικός αυτός νόμος καταπατά το συνταγματικό δικαίωμα της αξιοπρέπειας, όπως και το δικαίωμα του να είσαι “ελεύθερος” από διακρίσεις, απάνθρωπες και υποτιμητικές συμπεριφορές.

Υποστήριξαν, επίσης, ότι η ψήφιση του νόμου έγινε χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία της βουλής.

Αισιόδοξος για την αυριανή απόφαση του δικαστηρίου είναι ο ακτιβιστής Frank Mugisha.

“Πιστεύω ότι μπορεί να έχουμε μια καλή απόφαση αύριο και αν πάρουμε αυτήν την απόφαση τότε (το όλο θέμα) έχει τελειώσει – και πρέπει να το γιορτάσουμε…”

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!