Έφυγε ο Arthur Laurents

06/05/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Arthur Laurents, ένας μύθος του Αμερικανικού και παγκοσμίου θεάτρου και κινηματογράφου, έφυγε στην ηλικία των 93 ετών.

Ο Laurents ήταν βραβευμένος σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος. Διάσημος για τα βιβλία του West Side Story  και  Gypsy, είχε βραβευτεί με βραβείο Tony το 1968 ως συγγραφέας του βιβλίου στο οποίο είχε βασιστεί το musical Hallelujah, Baby!,και για την παραγωγή του 1983 στο Broadway του musical La Cage aux Folles.

Ως σεναριογράφος ήταν αγαπητός στη ΛΟΑΤ κοινότητα για τα έργα του, μεταξύ των οποίων και το The Way We Were ( 1973 ) με την Barbra Streisand, αλλά και διάσημος στον κινηματογράφο για τα σενάρια του για τις ταινίες Rope σε σκηνοθεσία του Alfred Hitchcock, και το δράμα του 1977, The turning Point.

Ο Laurents είχε γράφει την αυτοβιογραφία του με τίτλο  Original Story By το 2001, στο οποίο μίλαγε ανοιχτά μεταξύ άλλων και για τη σχέση του με τον ηθοποιό Farley Granger , καθώς και για τον σύντροφο του για 52 χρόνια, Tom Hatcher ο οποίος πέθανε το 2006.

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!